Selçuk Geçer doların gerçek değerine işaret etti: Sadece 5 ay sonra…

Türkiye’nin tanıdığı ekonomistlerden biri olan Selçuk Geçer’den ‘gerçek dolar kuruna’ ilişkin açıklama geldi. Selçuk Geçer, doğrudan rakam verdi. İşte Selçuk Geçer’in dolar/TL kuruna ilişkin o açıklaması…

EKONOMİ 26.07.2024, 11:10
2
Selçuk Geçer doların gerçek değerine işaret etti: Sadece 5 ay sonra…
Bir süredir baskılanmaya çalışılan dolar/TL kurunun gidişatına yönelik sıkça açıklama yapan isimlerden biri olan Selçuk Geçer, Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden biri. Bir kez daha gündeminde dolar/TL kuru olan Selçuk Geçer, doların gerçek değerini açıkladı. Şu an seyrettiği 32 TL bandının doğru olmadığını söyleyen Selçuk Geçer, doların gerçek değerinin ulaşacağı zamana ilişkin de yorumlarda bulundu. İşte Selçuk Geçer’in dolar/TL kuruna ilişkin o açıklaması…

Son açıklamasını dolar/TL kuru üzerinden gerçekleştiren Selçuk Geçer, dolar/TL kurunun seyrettiği bant olan 32 TL’nin gerçek değeri yansıtmadığının altını çizdi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin dolar bazında en yüksek faiz veren ülke olduğunu hatırlattığı konuyla ilgili açıklamasında, “Dolara yüzde 60 faiz veriliyor. Bu döviz böyle sabit tutulduğu sürece artış göstermeye devam edecek. Döviz hızlı bir şekilde yukarı tırmanacak. Sıcak para her zaman tehlikelidir” uyarısında bulundu.

Dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki bağlantıyı değerlendirdiği açıklamasında dolar/TL kurunun gerçek değerine ulaşması için geçecek olan süreye de işaret eden Selçuk Geçer, açıklamalarını; “Dolar enflasyon karşısında çok ucuz kaldı. Faize paranızı yatırırsınız yüzde 60 faiz kazanırsınız, döviz bir fırlar yüzde 200 zarar edersiniz. 5 ay sonra da döviz fırlayacak” ifadeleri ile sürdürdü.

Açıklamaların devamında dolar/TL kuru üzerindeki baskının giderek arttığına dikkat çeken Selçuk Geçer, aynı zamanda gerçek değerinin 60 TL olduğunu söylediği dolar/TL kurundaki baskının zarar verdiği kesimi de açıkladı. Bu baskıdan en çok üreticinin zarar göreceğini bildiren Selçuk Geçer, açıklamalarını; “Doları bu şekilde baskıladıkça üreticiyi bitireceksin, işsizliği patlatacaksın. Bugün 60 lira olan doları ileride enflasyonla birlikte 70 lira olduğunu konuşacağız. Bir anda yükseliş olacak. Ani hareketle korkunç bir enflasyon oluşur. Türkiye altından kalkamaz” ifadeleri ile noktaladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı