Selman Esmerer, Saadet Partisi Genel Başkan adaylığından çekildiğini duyurdu

Saadet Partisi’nin 30 Haziran’da yapılacak 3. Olağanüstü Kongresinde daha önce aday olacağını açıklayan Saadet Partisi GİK Üyesi Selman Esmerer, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

GÜNDEM 26.06.2024, 15:25
2
Selman Esmerer, Saadet Partisi Genel Başkan adaylığından çekildiğini duyurdu
Saadet Partisi GİK Üyesi Selman Esmerer, bugün yaptığı açıklama ile 3. Olağanüstü Büyük Kongrede, Saadet Partisi Genel Başkan Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdiğini ilan etti.
“Bugün artık kimse diyemez ki; bir Millî Görüşçü çıkıp hakkı söylemedi, hakikati ortaya koymadı.” diyen Esmerer açıklamasında, “Yüksek İstişare Kurulu, teşkilat geleneği, kurumsal yapımız daha fazla zedelenmesin.” ifadelerine yer verdi.
Esmerer yaptığı açıklama şöyle:
“Aziz Milletimize Milli Görüşçü Dava Erlerine duyurumuzdur:
Aziz ve Asil Milletimiz,
Millî Görüş Hareketi, ülkemizin ve milletimizin tarihinden, inancından, cenk ve cihad ruhundan neşet etmiş, son yarım asırda milletimizin ve ülkemizin her alanda manevi ve maddi kalkınmasına gayret etmiş ulu bir çınar, millî bir harekettir. Millî Görüş Hareketi ahlak ve maneviyatı, imanlı gençliği, yüksek teknolojiyi, İslam Birliğini, Adil Düzeni ve daha nice büyük mücadeleyi başarmış, Siyonizmle mücadele etmiş, bu ülkenin ve milletin kendi kimliği olmuş bir harekettir.
Milletimiz her dönem hareketimizin bu duruş, gayret ve kararlılığını takdir etmiştir. Milletimiz yine yaklaşan bölgesel ve dünya genelinde yaşanan savaş, kriz ve çöküşleri her an hissetmekte ve sığınmak, birikmek ve bütün insanlık için volkan olup patlayarak yeni bir dünya kurmak üzere Millî Görüş’ü aramaktadır.
Milletimizin bu duruşu ve beklentisi bizi daha büyük azim ve gayretle çalışmaya, milletin, ülkenin ve İslam Âlemi’nin beklediği büyük mücadelenin en önünde olmaya mecbur etmektedir. Millî Görüş, milletimizin ve İslam Âlemi’nin beklentilerini asla boşa çıkarmayacaktır.
Kıymetli Millî Görüşçüler,
Saadet Partisi olarak 30 Haziran'da hareketimiz için önemli bir kongreye gitmekteyiz. Bu süreçte düşüncelerimizi teşkilatlarımızla paylaştık.
Biz istiyoruz ki; partimiz İslam davasının bayraktarı bir merkez olsun. İlkeler ve esasların işlediği, kimsenin nefsinin öne geçmediği bir parti olsun.
Biz istiyoruz ki; Saadet Partisi diğer partilerden bir parti olmasın. Millî Görüş Partisi olarak kalsın, birlik ve beraberlik olsun. Herkesin sığındığı bir liman olarak anılsın.
Bu isteklerimiz davamız içindir. Bizim davamızda herkes kardeşi için yaşar. Gayemiz Allah'ın rızasını kazanmaktır, hakikati herkese ulaştırmaktır.
Bu süre zarfında hakikati en güçlü bir biçimde, kimseyi hedef göstermeden, çözümlerimizi de ortaya koyarak anlatmaya gayret ettik. Her aşamada YİK Başkanı ve YİK üyeleri ile görüşmelerimizi sürdürdük, sorunlarımızın içinden hep beraber çıkış imkânlarını konuştuk.
Hiç kimseyi kırmadan, hiç kimseyi öteki ilan etmeden inandığımız yolda ilerledik. Millî Görüş vazifesi olarak gördüğümüz bu adaylık süreci hakikatleri ortaya koymak, yanlışların ve yanlış kişilerin kendiliğinden ortaya çıkmasına vesile olmuştur.
Çok sayıda teşkilat mensubumuz yanımızda durmuş, destek vermiştir. Adaylık için gereken delegelerin sayısına ulaşılmış ve her biri noter huzurunda alınmıştır. Daha fazlasının da desteği yanımızda olmuştur.
Bugün artık kimse diyemez ki; bir Millî Görüşçü çıkıp hakkı söylemedi, hakikati ortaya koymadı. Kimse bunu demesin, herkes bu hakikatlerin peşinden gitsin ve takipçisi olsun diye gayret ettik. Elhamdülillah.
Yine kimse zannetmesin ki; bu bir nefis davasıdır. Davamızın selameti için dünyalıkları bırakacak kimse kalmadı zannedilmesin. Yüksek İstişare Kurulu, teşkilat geleneği, kurumsal yapımız daha fazla zedelenmesin. Her şeyi ve herkesi şahit kılarak hem hakikati söyledik, hem nefsimizden vazgeçerek, yaptığımız istişareler sonucunda 30 Haziran’da yapılacak olan 3. Olağanüstü Büyük Kongremizde, Saadet Partisi Genel Başkan Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdik. Teşkilatlarımıza ve kıymetli delegelerimize desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum.
"NEHİRDEN DENİZE BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ" gayreti için bütün teşkilatlarımızı maddi manevi Gazze cihadına destek olmaya, Siyonizmle mücadele gayretini artırmaya, İslam Birliği için yapılacak hizmetlere koşmaya davet ediyorum.
Ey Milli Görüşçüler;
Millî Görüş bu ülkenin mayasıdır, ruh köküdür.
Davaya sarılın, Allah'a sığının ve hakikatin örtülmesine izin vermeyin.
Rabbimiz ayaklarımızı sabit kılsın.
Esselamu aleyküm.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı