Şemsiyenizi hazırlayın! Meteoroloji uyardı: 5 bölgede sağanak yağış alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yayınladığı son hava durumu raporunda ülke genelinde yaşanacak yağışlar, sıcaklık değişimleri ve diğer meteorolojik olaylar hakkında detaylı bilgi verdi. İşte 16 Eylül için hava raporu..

GÜNDEM 16.09.2024, 09:15
2
Şemsiyenizi hazırlayın! Meteoroloji uyardı: 5 bölgede sağanak yağış alarmı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla ülke genelindeki hava durumu tahminlerini kamuoyuna duyurdu. Peki, yurt genelinde bugün hava nasıl olacak? İşte güncel hava tahmin raporu..
16 Eylül hava durumu tahmin raporuna göre,  ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, İstanbul, Çanakkale, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğu kesimleri, Niğde'nin güneyi ve Kayseri'nin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan çevreleri ile sabah ilk saatlerde Sinop'ta kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre, kuzey ve iç kesimlerin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 2 ila 6 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği öngörülüyor.
Ülkemiz genelinde rüzgarın yönü ve hızı farklılık gösterecek. Güney ve güneybatı yönlü hafif ila orta kuvvetli rüzgarlar hakim olacakken, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlü rüzgarlar etkili olacak. Özellikle Akdeniz kıyıları ile Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu kıyılarında 40-60 km/saat hızında kuvvetli rüzgarlara maruz kalabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı