SGK’dan tepki çeken mesaj!

SGK, milyonlarca vatandaşa SMS ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmesi çağrısında bulundu. Mesajda ödenmemesi durumunda yasal işlem yapılacağı belirtilirken, işsiz kalınan döneme ilişkin olarak yapılan borçlandırmalar tepkilere neden oldu. GSS borçlarının çoğunu yaşanan ekonomik kriz sebebiyle iş bulamayan gençler oluşturuyor

GÜNDEM 14.09.2024, 07:10
1
SGK’dan tepki çeken mesaj!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından milyonlarca vatandaşa Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmesi için SMS gönderildi. Gönderilen mesajlar ise tepkiye neden oldu. SGK tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ödenmesi talep edilirken, kısa süre içerisinde borçların ödenmemesi halinde yasal takip başlatılacağı belirtildi. Vatandaş ise kendilerine bildiri yapılmadan ortaya çıkan borç ile ilgili tahsilat talebi tepki gösterdi.
Genel Sağlık Sigortası (GSS) olarak bilinen, çalışmayan kişilerin sağlık hizmeti alabilmek için ödemesi gereken aylık ödeme birçok kişi tarafından geliri yetmediği veya borçlandıklarından haberleri olmadığı için ödeme yapamıyor. Bildiri yapılmadan borçlanan vatandaşlar ise yüksek gecikme faizi ve bilgi verilmemesinden tepkili.
GSS borcu çıkan mağdurlardan E.C, sosyal medyadaki tartışmalar neticesinde kontrol ettiği zaman GSS borcunun olduğunu öğrendiğini ifade ederek, bir bilgilendirme yapılmamasına tepki göstererek, “E-devletime giriş yaptığımda gördüğüm tabloda askerlik görevimi tamamladığım günden bu yana Genel Sağlık Sigortası borcumun olduğunu ve bu borcun günümüze kadar katlanarak oluştuğunu gördüm. Mantığa baktığımızda, Genel Sağlık Sigortası iyi bir şey gibi görünüyor. Ancak neden bu borçlandırma başladığı günden itibaren bana herhangi bir tebligat, SMS herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor. Borç birikmiş halde duruyor, biz bunu nasıl ödeyelim şimdi? Şu an bir işim, bir gelirim yok. Borcu sildirmek için neden yeşil kartlı olayım ki? İnsanlar ekonomik açıdan zorluk çekerken böyle borçlandırma milleti iyice dar boğaza sokuyor” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı