“Şiddet yasası tüm kamu görevlilerini kapsamalı”

Son yıllarda artarak devam eden şiddet vakalarına dikkat çeken Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte getirilmesi planlanan şiddet vakalarında ceza artırımına yönelik düzenlemelere işaret etti.

GÜNDEM 01.07.2024, 04:40
35
“Şiddet yasası tüm kamu görevlilerini kapsamalı”
Kamu görevlilerine yönelik artan şiddet vakalarına dikkat çeken Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, diyanet çalışanları, eğitim çalışanları ve sağlık çalışanlarına yönelik artarak devam eden şiddet vakalarını lanetlediklerini ifade ederek, öğretmenlere yönelik şiddet vakalarının önüne geçilmesi hedeflenen yasanın TBMM’ye sunulduğu hatırlattı. Yıldız, şiddet yasasının din görevlileri de dahil olmak üzere tüm kamu görevlilerini kapsaması için çağrıda bulundu. Son yıllarda artarak devam eden şiddet vakalarına dikkat çeken Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte getirilmesi planlanan şiddet vakalarında ceza artırımına yönelik düzenlemelere işaret etti. Yıldız, düzenlenen maddeler ile öğretmene şiddetin önüne geçilmesinin planlandığını belirterek, “Şiddetle mücadelenin kapsamı genişletilmeli” dedi.

Şiddet vakalarının toplumsa bir soruna dönüştüğünü ifade eden Yıldız, belli mesleklerin değil tüm kamu görevlilerinin bu konuda mağdur olduğunu belirterek, “Tüm kamu görevlileri için büyük bir soruna dönüşmüş olan şiddete karşı mücadelenin kapsamının genişletilmesi bir zaruret halini almıştır. Bu nedenle meclisten çıkacak olan yasanın kapsamının genişletilerek din görevlileri de dahil olmak üzere tüm kamu görevlilerini kapsaması gerekmektedir” dedi.

Son yıllarda yaşanan hadiselere dikkat çeken Yıldız, din görevlilerine yönelik sözlü ve fiili saldırıların yaygınlaştığını ifade ederek, “Din görevlilerine şiddet vakaları camilerdeki ibadet ve minber özgürlüğünü engelleyecek bir boyuta ulaşmıştır. Bu doğrultuda, din görevlilerine saldırılara yönelik cezai ve idari tedbirlerin alınması bir tercih olmaktan çıkmış, elzem bir hal almıştır. Diyanet-Sen olarak, bugüne kadar din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin en ücra köşelerde dahi devleti temsil ettiğinin altını çizen Yıldız, artan şiddet vakalarına dikkat çekerek, “Din görevlileri olarak artık ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için, artan şiddet olaylarını önleyecek, saldırganlar için caydırıcı olacak, failleri cezasız bırakmayacak ve mağdur din görevlilerine hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenleme yapılmasını, din görevlilerine yönelik Meslek Kanunu kapsamında şiddeti önleme düzenlemesinin acilen yapılarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı