Sidney nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi

Sidney, ekonomi, kültür, siyaset, eğitim ve sanat gibi birçok alanda öne çıkan çok önemli bir merkezdir. 4.2 milyonluk nüfusuyla, dünyanın her köşesinden gelen öğrenci ve turistleri kendine çeken bir şehirdir. Peki Sidney nerede? Sidney’de nereler gezilir?

AİLE 29.02.2024, 13:15
26
Sidney nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi
Sidney, Avustralya’nın başkenti olmasa da, pek çok açıdan ülkenin kalbi sayılabilir. Sidney, hem tarihi hem de modern yönleri ile hem kültürel hem de ekonomik açıdan, hem eğitim hem de sanat alanında öne çıkan bir şehirdir.
Avustralya’nın ilk yerleşim yeri olarak da bilinen Sidney, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. Avustralya dil okulları ve üniversiteleri arasında da seçkin bir yere sahip olan Sidney, işletme mezunları için de cazip bir kariyer fırsatı sunmaktadır. Sidney, Avustralya dil okulları eğitiminize renk katacak, unutulmaz bir deneyim yaşatacak bir şehirdir. Peki Sidney’e nasıl gidilir? Sidney’de nereler gezilir? Tüm bu soruların cevabını sizin için derledik. Şimdi detaylara geçelim.

Avustralya'nın güneydoğu eyaleti Yeni Güney Galler'in başkenti Sidney, ülkenin en büyük şehridir. Sidney'in yerli halkı Aborjinler yaklaşık 40.000 yıl öncesine dayanmaktadır ve şehir 1788 yılında bir İngiliz kolonisi olarak kurulmuştur. Kentin nüfusu günümüzde çeşitlilik göstermektedir ve İngilizce resmi dildir. Güney Pasifik'teki en büyük ada olan Sidney, Avustralya kıtasının ekonomi, eğitim, ticaret ve turizm merkezi olarak hizmet vermektedir.

Avustralya, Türkiye’den çok uzak bir ülke olduğu için, Sidney’e direkt uçak seferi bulunmamaktadır. Ancak, birçok havayolu şirketi, aktarmalı olarak Sidney’e uçmaktadır. Singapur gibi bir noktadan aktarma yaparak, yaklaşık 20 saatlik bir uçuşla Sidney’e varabilirsiniz. Sidney’e vardığınızda, şehir içinde ulaşımınızı kolaylaştıracak bir kart olan Opal Card’ı edinmenizi tavsiye ederiz. Bu kart sayesinde, otobüs, tren, vapur ve feribot gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Sidney, kısmen tropik bölgelerde yer almasına rağmen çoğunlukla ılıman bir iklime sahiptir. Yılda 320'den fazla güneşli güne sahip olan Sidney'de iki farklı mevsim yaşanmaktadır: Haziran'dan Ağustos'a kadar süren kış mevsimi ve Aralık'tan Şubat'a kadar süren yaz mevsimi. Kış aylarında ortalama sıcaklık 8 ila 18 °C arasında, yaz aylarında ise 19 ila 26 °C arasında değişmekte ve nadiren 35 °C'ye kadar çıkmaktadır.

Sidney’de gezilecek ve görülecek çok fazla yer vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Sidney Köprüsü, Avustralya’nın en önemli simgelerinden biridir. Dünyanın en büyük çelik kemerli köprüsü olan bu yapı, 1932 yılında tamamlanmıştır. Köprü, limanın kuzey tarafındaki Sidney ile güney tarafındaki banliyöleri birbirine bağlamaktadır. Köprünün üzerine yürüyerek çıkabilir ve muhteşem manzarayı fotoğraflayabilirsiniz.

Sidney Opera Binası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir başka simgedir. 1973 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından açılan bu binanın mimarı, Danimarkalı Jorn Utzon’dur. Köprü ile Sidney silüetinin en dikkat çeken yapısıdır. Opera binası, devlet piyangosu ile finanse edilmiş ve 102 milyon dolara mal olmuştur.

Bondi Plajı, Avustralya’nın en meşhur plajlarından biridir. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan bu plaj, beyaz kumu ve mavi deniziyle göz kamaştırmaktadır. Plajın uzunluğu yaklaşık bir kilometredir. Plajda yürüyüş yapabilir, güneşlenebilir, yüzebilir veya sörf yapabilirsiniz. Plajın çevresindeki kafe ve restoranlarda da lezzetli yemekler tadabilirsiniz.

Sidney Kulesi, şehrin en yüksek yapısıdır. 1981 yılında halka açılan bu kule, 309 metre yüksekliğindedir. Kuledeki gözlem platformundan, şehrin 360 derecelik panoramik görüntüsünü seyredebilirsiniz. Kulede ayrıca dönen bir restoran ve bir kafe de bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Temmuz 2024
İmsak 03:37
Güneş 05:20
Öğle 12:49
İkindi 16:40
Akşam 20:08
Yatsı 21:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı