Son Dakika

Siirt perde pilavı, bugüne kadar yediğiniz tüm pilavları unutturacak! Hemen deneyin

Siirt’in yöresel yemeklerinden biri olan perde pilavı, bugüne kadar tattığınız tüm pilavları unutturacak türden bir lezzet sunuyor. Peki Siirt perde pilavı nasıl yapılır? İşte Siirt perde pilavı tarifi ve malzemeleri…

AİLE 29.07.2024, 16:25
1
Siirt perde pilavı, bugüne kadar yediğiniz tüm pilavları unutturacak! Hemen deneyin
Yöresel mutfak açısından son derece zengin olan Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden lezzetli yemekler yapılıyor. Ancak Siirt denince akla gelen o perde pilavının lezzeti başka hiçbir pilavda bulunmuyor. İçindeki malzemeleriyle oldukça besleyici olan Siirt perde pilavı, bu tarifle ise son derece pratik bir hal alıyor. Peki Siirt perde pilavı nasıl yapılır? İşte Siirt perde pilavı tarifi ve malzemeleri…

Lezzetli bir yemek olan Siirt perde pilavı, 55 dakika hazırlık, 45 dakika pişirme istiyor. Bu tarif, 6-8 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor. İşte Siirt perde pilavı için gerekli olan malzemeler:
Hamuru için;

İç pilav için;

Yağlamak için:

Pratik bir şekilde Siirt perde pilavı yapmak için tavuğun üzerine su ekleyerek haşlamaya bırakın. Ardından bademleri sıcak suda bekletip soyduktan sonra bir tavada kavurun. Kavrulan bademlere yıkanmış pirinci ekleyin. Üzerine biraz sıvı yağ ekledikten sonra kavurun. Haşlanan tavuğun suyundan pirincin üzerine ekleyerek, kalanına normal su ilave edin. Sıcak suda bekletip soyduğunuz kuş üzümü ve tuzu da bu aşamada pilava ilave edin. Pilav pişerken, hamur için gerekli olan malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ardından pişen tavukları didikleyip bir kenara alın. Bir kek kalıbını yağladıktan sonra bademleri dizin. Hamuru açıp kek kalıbına yerleştirin. Et ile pilavı karıştırıp kalıba dökün ve kalıptan sarkan hamurlarla pilavı kapatın. Hazırladığınız Siirt perde pilavını, 180 derecede üstü kızarana dek pişirin.

Evde lezzetli bir Siirt perde pilavı yapmak için bademlerin kabuklarının soyulmuş olmasına dikkat edin. Bu nedenle bademleri sıcak suda bekleme aşamasını atlamayın. Ayrıca lezzetli bir Siirt perde pilavı için hamuru dinlendirmeli, pilava da demlenmesi için süre vermelisiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı