Siirt'te böğürtlen bereketi: Hasat tören ile başladı!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, 230 dekarlık arazilerde yetişen ve Türkiye'nin iç pazarına ve 16 ülkeye ihraç edilen böğürtlenlerin hasadı törenle başladı.

EKONOMİ 15.06.2024, 09:25
1
Siirt'te böğürtlen bereketi: Hasat tören ile başladı!
Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Türkiye'nin iç pazarına ve dünya ülkelerine ihraç edilen böğürtlen hasadı, coşkulu bir törenle başladı. Yunuslar köyünde 230 dekarlık arazide yetiştirilen böğürtlenler, 14 farklı çeşidiyle hem taze olarak hem de meyve suyu şeklinde tüketicilere sunuluyor.
Hasat töreninde açıklamalarda bulunan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya konuşmasının devamında şunları kaydetti:
En büyük böğürtlen arazisi olarak 1. sırada olduklarını belirten bahçe sahibi Kasım Keremullah Ceylan ise şunları söyledi:
"Böğürtlen yaklaşık 30 dolara yakın katma değerle ihracatta boy gösteriyor. Bizim savunma sanayinde bir ara geçtiğimiz yıllarda rakam 21 dolarlardı kilogram başına elde ettiğimiz rakam. Yani böğürtlen aslında savunma sanayisinden bile bu anlamda kıymetli bir üründür. İhracattan bugün meyve suyundan pastacılık sektörüne bir çok alanda, özellikle dondurulmuş haliyle dünyanın dört bir tarafına gönderilebilecek çok kıymetli bir üründür." 
"Bizim şu anda 230 dekar dikili alanımız var. Yaban mersini deneme alanlarımızla birlikte şu anda 250 dekar. Biz böğürtlende ciddi bir kaliteli ve standart yakaladık. Böğürtleni taze olarak, iç piyasada büyük marketlere ulusal marketlere taze olarak satıyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı