Şırnak'taki anız yangını tekrardan başladı!

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde başlayan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Ancak rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı. Yangından 7 köy etkilendi.

ÇEVRE 23.06.2024, 08:25
1
Şırnak'taki anız yangını tekrardan başladı!
Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Tepecik köyünde sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle anız yangını çıkmıştı. itfaiye ekipleri ve köylülerin müdahalesiyle yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Ancak akşam saatlerinde etkili olan rüzgar yangının tekrardan büyümesine neden oldu.

Sabah başlayan anız yangının kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın da etkisiyle tekrar başlayarak, kısa sürede büyüyerek çevresindeki 7 köyü etkiledi.

Kaynak: NTV
İdil Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Suriye tarafından rüzgarın etkisi ile hızla ilerleyen anız yangını İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir. Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi, araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı