Sivas'ta patates hasadı heyecanı: 4 bin kilo verim!

Tohumluk patates üretiminde Türkiye'ye öncülük eden Sivas'ta hasat mevsimi başladı. Hasat hakkında konuşan üretici Ekinci, Ortalama olarak yaklaşık 4 bin kilo civarında bir verim aldık" dedi.

EKONOMİ 26.09.2024, 14:20
Sivas'ta patates hasadı heyecanı: 4 bin kilo verim!
Türkiye'nin patates ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Sivas'ta, yaklaşık 4 bin dekarlık alanda ekilen patateslerin hasadı başladı. Hafik ilçesindeki tarlalarda çalışan 600'e yakın mevsimlik işçi, nisan ayından bu yana emek verdiği ürünlerini topluyor.
Hasadı yapılan tohumluk patateslerin hepsinin yerli çeşitler olduğunun altını çizen üretici Mert Ekinci, konuşmasının devamında şunları söyledi:
Patates hasadının tahmini iki hafta devam edeceğini dile getiren mevsimlik işçi Mahmut Dikeç, şu ifadeleri kullandı:
"Burada yaklaşık 3 bin 500 dekar üretim alanımız var. Şu anda yerli çeşitlerimizin tohumluk hasadına başlamış bulunmaktayız. Ortalama olarak yaklaşık 4 bin kilo civarında bir verim aldık. Patates dikimlerimiz nisan ayı ortalarında başlıyor. Eylül sonu gibi de hasat etmeye başlıyoruz. Hasat ekim ayının ortasında kadar sürecek. Hasadını yaptığımız tohumluk patateslerin hepsi yerli çeşitler. Bu tohumların tamamı yurtiçinde geliştirilen çeşitler. Bu patatesler sanayilik yüksek verimli, hastalıklara dayanıklı verimli çeşitler."
"Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden geliyoruz. Arkadaşlarımızla evlerimizden Nisan ayında çıkıyoruz çeşitli bölgelere gidiyoruz. Sivas bizim en son durağımız. Evden çıkınca ilk Konya’ya uğruyoruz. Konya’dan sonra Ege bölgesine gidiyor, domates hasat ediyoruz. Ordu tarafına gidip fındık topluyoruz. Yaklaşık 6 ay evimizden uzak kalıyoruz. Bu serüven ister istemez zorlu geçiyor. Arkadaşlarımızın çoğu çocuklarını alıp geliyor. Okullar başlayalı iki hafta oldu, çoğunun öğrencisi halen burada. Bu aylar yine biraz serin ama genelde güneşin altında çalışıyoruz ve çok sıcak oluyor. Sivas’ta patates hasadı yaklaşık iki hafta sürecek. Burası da bittikten sonra evimize döneceğiz. Evlerimize gidince durmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı