Siyonist İsrailli vahşiler soykırımını sürdürüyor! Hamas'tan açıklama geldi

Hamas, Siyonist İsrail güçlerinin Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesine düzenlediği kara saldırısını Filistinlilere yönelik "soykırım savaşının devamı" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 27.06.2024, 21:35
Siyonist İsrailli vahşiler soykırımını sürdürüyor! Hamas'tan açıklama geldi
Hamas, Siyonist İsrail güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği kara saldırısını Filistinliler aleyhindeki "soykırım savaşının devamı" olarak değerlendirdi.
Hamas, Siyonist İsrail'in bugün Şucaiyye Mahallesi'ne başlattığı ve 7 Ekim'den bu yana bölgeyi hedef alan üçüncü saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nin yoğun şekilde bombalanması, mahallenin tahliyesi için uyarılar yapılması, ölü ve yaralı sayısının artması, binlerce kişinin göçe zorlanmasının bu suçlara ortaklık eden ABD yönetiminin desteğiyle Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri hedef alan soykırım savaşının devamı olduğu vurgulandı.
Açıklamada, "kentleri, mülteci kamplarını ve mahalleleri hedef alan, Filistin halkının acısını derinleştirme amacıyla kasten sivilleri ve altyapıyı yok eden bu faşist politikanın, tam anlamıyla bir savaş suçu olduğu" belirtildi.
Siyonist İsrail güçleri,, sabah saatlerinden bu yana Şucaiyye'ye yoğun top atışı ve hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak mahalleye karadan girmeye çalışıyor.
Siyonist İsrail güçleri, Gazze kentinin doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bölge sakini Filistinlilerden Şucaiyye, Turkman ve Tuffah mahallelerini boşaltmalarını istemişti.
İsrailli KAN'da yayınlanan haberde, "İsrail ordusunun, Şucaiyye Mahallesi'nde hala faaliyet gösteren Hamas'ın altyapısını çökertmek amacıyla kara operasyonu başlattığı" öne sürülmüştü.
Gazze'deki Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal gün içerisindeki açıklamasında,Siyonist İsrail güçlerinin, Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre, 7 Filistinlinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı