Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Mağduriyetin sona ermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Son yıllarda birçok kez gerçekleştirdikleri eylemler ile gündeme gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları yine Ankara, Ulus Meydanı’nda sesini duyurmak için bir araya geldi. Mağdurlar, staj ve çıraklık döneminde uygulanan sigortanın emeklilik için sayılmamasının sebep olduğu mağduriyete son verilmesi için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 16.09.2024, 04:10
Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Mağduriyetin sona ermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
Staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin çalışma hayatında en uzun süre var olan sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Selçuk Aydın, staj ve çıraklıkta yapılan sigortaların emeklilik için sayılmadığını hatırlatarak, “Yaşıtlarımız top koştururken, tatil yaparken bizler ekmeğimizin peşindeydik. Küçükken yıpranırız, en azından yarın emekliliğimiz olur demiştik ancak sistem öyle değilmiş. Döktüğümüz terin hiçbir karşılığı yokmuş. O dönemlerde yatırılan sigortaların geçerli olmadığını küçücük çocuk nereden bilsin?” dedi.
Gerçekleştirdikleri çalışmalar ile mağduriyeti gündeme getirmek için çabaladıklarını ifade eden Aydın, çalışmalarının siyaset üstü olduğunu belirterek, “Staj ve çıraklık mağduriyeti siyasete alet edilemez. Hepimiz belli bir bütçe ile geçinen, çocuk okutan, ev kirası veren işçi, memur sınıfının üyeleriyiz. Ve hepimiz bu mağduriyetin bir an önce sona ermesi için çalışıyoruz. Bizler mağduriyetin sona ermesi için gerekirse borçlanmayı teklif ediyoruz. Adeta çözüm yolunu kendisi sunan bu mağduriyetimizin çözülmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı