Sura Nasıl Yapılır? Tarifi

Et yemeği sevenlerin damaklarında tam bir lezzet şöleni oluşturacak sura özellikle Ege Bölgesi’nde sıklıkla yapılmaktadır. Bu yazımızda sizlere, evde sura yapmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

AİLE 27.06.2024, 03:40
Sura Nasıl Yapılır? Tarifi
Sura yemeği, Ege Bölgesi’nin büyük bir kesiminde sıklıkla yapılan bir tür et yemeğidir. Aydın, Manisa ve İzmir çevresinde yapılan bu yemek, Balıkesir’de geleneksel tatlar arasında yerini alır. Kuzu ya da oğlak kaburgasından hazırlanan suranın içerisinde ise iç pilav yer alır.
Sura yemeğinin malzemeleri göz önüne alındığında yapım aşamasının bir hayli zor olduğunu düşünenler, sizler için hazırladığım adımları takip ederek evlerinde kolaylıkla sura yemeğini hazırlayabilir.

Sura yemeğini hazırlamak için genel olarak kuzu kaburgası kullanılmaktadır. Bunun yerine oğlak kaburgası tercih edenlerde olmaktadır. Bu tamamen sura yemeğini yapacak olan kişilerin damak tadına bağlı olarak değişiklik gösterir. Ege Bölgesi’ne has bir lezzet olan sura, et yemeği sevenlerin favorisi olacak. Akşam yemekleriniz için tercih edebileceğiniz sura yemeğini aynı zamanda özel günlerde ağırlayacağınız misafirlerinizde ve davet sofralarında da tercih edebilirsiniz. Evinizin mutfağında kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz sura yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Kuzu kaburga ve iç pilav ile hazırlanan sura yemeğinin hazırlık sürecinde ilk olarak kuzu kaburga ve ön kolun haşlanması gerekir. Bu aşama biraz zaman alacaktır. Bunun haricinde genel olarak sura yemeğinin hazırlığı için otuz dakika gibi kısa bir süre yeterli olacaktır. Sura yemeğinin pişirilme süresi ise bir buçuk saati bulacaktır. Evinizde kolaylıkla sura yemeği hazırlamak için yapmanız gereken tek şey, sizler için sıraladığımız adımları takip etmek olacak. Yukarıda yer alan malzemeleri kullanarak, ortalama olarak altı ila sekiz kişilik sura yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte sura yemeği yapmak için izlenmesi gereken adımlar;

Sura yemeği yaparken, sura tepsisi var ise mutlaka kullanılmalıdır. Kaburgayı önceden haşlamak yerine tuz ile güzelce ovalayabilir ve bu sayede hem yemeğin lezzetini arttırabilir hem de hazırlık sürecinde zamandan kazanabilirsiniz. Pilav için kullanacağınız pirinci mutlaka beş ila on dakika boyunca suda bekletin. Kullanılacak suyun sıcak ya da soğuk olmamasına, mümkünse oda sıcaklığında ılık bir su olmasına özen gösterin. Bu süre boyunca pirinçteki nişasta dışarı atılacaktır. Bu da yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda pirinçleri yıkarken çok fazla temasta bulunmamaya da özen gösterin. Aksi halde pirinçlerin kırılmasına neden olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı