Suudi Arabistan'dan acı haber açıklaması! Vefat edenlerin sayısı 1301'e yükseldi

Suudi Arabistan, hac farizasını yerine getirmek üzere Kutsal Topraklara gelen hacı adaylarından 1301 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GÜNDEM 23.06.2024, 23:00
2
Suudi Arabistan'dan acı haber açıklaması! Vefat edenlerin sayısı 1301'e yükseldi
Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, El-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada, kutsal topraklarda bu yıl hac ibadetini yerini getirmek üzere bulunan kişilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, bu yıl bölgede "aşırı sıcak havanın" görüldüğünü belirten Celacel, hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda bulunan çok sayıda kişinin bundan etkilendiğini belirtti.
Hayatını kaybeden kişilerin sayısının 1301'e çıktığını ve bunların yüzde 83'ünün hac ibadeti için izninin olmadığını açıklayan Suudi Bakan, hac ibadeti sırasında sağlık durumu olumsuz etkilenen kişilerin bir kısmının halen tedavilerinin devam ettiğini aktardı.

Vefat eden kişilerin "güneş ışığı altında uzun mesafeler yürümeleri, ilerlemiş yaşta olmaları ve kronik rahatsızlıkları" gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade eden Celacel, sağlık durumlarının olumsuz etkilendiğini kaydetti.
Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gelen 1 milyon 300 binden fazla kişiye sağlık hizmeti sundukları bilgisini veren Celacel, vefat edenlere rahmet ve taziye dileklerini iletti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı