Tam 41 çeşit baharatı aynı anda içeriyor! Her biri birbirinden faydalı…

İçerisinde tam 41 çeşit baharat bulunan mesir macunu, vücut için birçok fayda sağlıyor. Peki mesir macunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte mesir macunu faydaları ve kullanım alanları…

AİLE 24.08.2024, 10:50
2
Tam 41 çeşit baharatı aynı anda içeriyor! Her biri birbirinden faydalı…
Tarihçesi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’e kadar dayanan mesir macunu, dönemin meşhur hekimlerinden biri olan Merkez Efendi'nin Yavuz Sultan Selim’in eşi Ayşe Hafsa Sultan'ın hastalığını iyileştirmek için yaptığı bir karışım olarak doğmuş bulunuyor. İçerisinde tam 41 çeşit baharat bulunan mesir macunu, sağlık için gerçek bir şifa deposu kabul ediliyor. Peki mesir macunu faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte mesir macunu faydaları ve kullanım alanları…

İçerisinde birbirinden yararlı 41 çeşit baharat içeren mesir macunu içerisindeki her bir baharatın birbirinden farklı faydaları bulunuyor. Birleştiğinde daha da faydalı olan bu baharatlar ise; anason, çivit, çörekotu, çöpçün, hardal tohumu, damla sakızı, dar-ı fülfül, havlıcan, Hindistan cevizi, hıyarşembe, Hindistan çiçeği, kakule, iksir, karabiber, kalbarda, kebabiye, karanfil, kırım tartar, kişniş, kimyon, ma-i leziz, limon tuzu, portakal kabuğu, meyan balı, revan kökü, safran, rezene, sarı halile, sinameki, şeker, tarçın, şamlı-şaşlı, tarçın çiçeği, tiryak, teke mersini, vanilya, udülkahr, zencefil, yenibahar, zerdeçöp ve zulumba olarak biliniyor. Bu baharatların tamamı vücuda fayda sağlıyor.

Bu kadar baharatın birleşmesinin midenizi mahvedeceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü son derece lezzetli olan mesir macunu içerisindeki anason, hardal tohumu ve kakule gibi bitkiler sayesinde mideyi yatıştırma konusunda vücuda katkı sağlıyor. Hazmı kolaylaştıran bu baharatlar, aynı zamanda iştah açtığı için mesir macununu dengeli tüketmekte fayda bulunuyor. İyi bir enerji verici olduğu gibi hastalıklara karşı gerçek bir kalkan olan mesir macunu, bağışıklığı yükseltiyor.

Böbreklerinizin düzenli çalışmasını istiyorsanız, mesir macunu içerisinde kebabe bitkisinin yer aldığını bilmeniz gerekiyor. Araştırmalara göre oldukça etkili bir idrar sökücü olan bu bitkiden yapılan baharatı içeren mesir macunu, böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekliyor. Aynı zamanda taş ve kum oluşumunu da engelleyen mesir macunu, halihazırdaki böbrek rahatsızlıklarının semptomlarını da azaltıyor. Ayrıca hemen belirtelim ki, mesir macunu cinsel gücü arttıran besinler arasında yer alıyor. Hatta, bu fayda, mesir macununun en bilindik faydası olabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı