Taratorlu Tekir Tava Nasıl Yapılır? Tarifi

Balık tüketimi her yaştan insan için oldukça önemlidir. Balığın içerisinde yer alan yağ asitleri, vitamin ve mineraller insan vücudunun ihtiyaçlarını karşılar ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

AİLE 26.06.2024, 11:40
Taratorlu Tekir Tava Nasıl Yapılır? Tarifi
Balık tüketimini haftada mümkünse iki kez gerçekleştirilmesi gerekir. Bu süreçte balık severler, farklı tarifler ile balıklarını hazırlamak için araştırmalar yapmaya devam ediyor. Tekir sevenler için alternatif bir tarifi bu yazımızda sizlere sunuyoruz.
Tarator soslu tekir tava yaparak, klasik balık yemekleri yerine daha aromatik tatlara sahip tarifler deneyebilirsiniz. Taratorlu tekir tava yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri ve tüm yapım aşamalarını sizler için adım adım sıralıyoruz!

Tekir balığının vücudu pembe ya da kırmız bir renktedir. Genel olarak kış aylarının sonlarına doğru lezzetlenen tekir balığı, on beş ila yirmi beş santimetre boyutlarında sahip olur. Ağırlıkları ise elli gram ila seksen gram arasında değişiklik gösterir. Ülkemizde tekir balığının en çok görüldüğü lokasyonlar ise Akdeniz ve Ege’dir. Tekir balığının içerisinde yer alan kalsiyum, kemik gelişiminin destekler. Bu da gelişim çağındaki çocuklar için tekir balığının önemini arttır. Aynı zamanda düzenli olarak tekir balığının tüketilmesi, kişilerde meydana gelebilecek kalp krizi riskinin de azaltılmasın sağlar. Tekir balığını taratorlu yaparak aromatik bir tada sahip olabilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz taratorlu tekir tava için ihtiyacınız olan malzemeler;

Yukarıda yer alan malzemeleri kullanarak ortalama dört kişilik servis elde edebilirsiniz. On beş dakikalık bir hazırlık sürecinin ardından yirmi dakikalık bir pişirme süreci gereklidir. Ardından taratorlu tekir tavayı afiyetle tüketebilirsiniz. Akşam yemekleriniz için tercih edebileceğiniz bu hafif ve sağlıklı menüyü, yemeğe gelecek olan konuklarınız için de gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Evinizin mutfağında kısa sürede hazırlayabileceğiniz taratorlu tekir tava tarifi için izlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekildedir;

Tekir balığının pullarını daha kolay bir şekilde temizlemek için bıçağın sırt kısmını kullanmayı deneyebilirsiniz. İsterseniz bu aşamada balıkların kafalarını da kesebilirsiniz. Taratorlu tekir tava yapmanın en önemli püf noktası ise balıkların ovulduktan sonra bol su ile yıkanmasıdır. Balıkların kızartılması aşamasında kötü kokuların meydana gelmesini engellemek için kızartma yağının içerisinde de birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı