Tarihi geçiş: Alman savaş gemileri, 22 yıl sonra Tayvan Boğazı'nda!

Alman savaş gemileri, Çin'in tepkilerine rağmen Tayvan Boğazı'nı geçme kararı aldı. İşte haberin detaylar..

DÜNYA 13.09.2024, 15:25
1
Tarihi geçiş: Alman savaş gemileri, 22 yıl sonra Tayvan Boğazı'nda!
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ortak basın toplantısında Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Litvanyalı mevkidaşı Laurynas Kasciunas ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamada, Çin'in tepkilerine rağmen Alman donanmasına ait iki savaş gemisi, Tayvan Boğazı'ndan geçeceği doğrulandı.
Konuya ilişkin konuşan Bakan Pistorius, şunları söyledi:

Ayrıca, gerçekleştirilen basın toplantısı sonrası Almanya ile Litvanya arasında savunma işbirliği anlaşması imzalandı. 

Alman donanmasına ait "Baden-Württemberg" ve görev gücü ikmal gemisi "Frankfurt am Main"in Güney Kore'den Filipinler'e gerçekleştireceği yolculuk için Tayvan Boğazı'ndan geçiş yapması bekleniyor. 
Alman donanmasına ait gemiler, 22 yıl sonra ilk kez Tayvan Boğazı'ndan geçmiş olacak. 

Çin, Tayvan meselesinde kırmızı çizgilerini bir kez daha ortaya koydu. Pekin yönetimi, uluslararası toplumun Tayvan'ı bağımsız bir devlet olarak tanıma çabalarına karşı tepkisini gösterdi.
Çin Dışişleri Bakanlığı, Tayvan Boğazı'ndan geçecek olası gemilere karşı uyarıda bulunarak, "seyrüsefer özgürlüğü" kisvesi altında ilgili devletler tarafından ülkenin egemenliğine ve güvenliğine yönelik provokasyon ve tehditleri reddettiğini açıklamıştı. 
"Her zaman savunduğumuz ve benim de her zaman savunduğum çok basit bir şey var: Uluslararası sular, uluslararası sulardır. Bu, en kısa rota. Hava koşulları göz önüne alındığında en güvenli rota bu ve burası uluslararası sular, bu yüzden geçiyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı