TCMB 2 şirkete faaliyet izni verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), önemli bir karara imza atarak iki şirkete faaliyet izni verdi. Qnbpay Ödeme Hizmetleri AŞ, ödeme kuruluşu olarak, SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu AŞ ise elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterebilecek.

EKONOMİ 26.06.2024, 09:10
TCMB 2 şirkete faaliyet izni verdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), önemli bir kararla ödeme ve elektronik para sektörüne iki yeni firmaya  faaliyet izni verdi.
QNBPay Ödeme Hizmetleri AŞ, ödeme kuruluşu olarak faaliyet göstermek üzere lisans alırken, SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu AŞ ise elektronik para kuruluşu olarak lisans sahibi oldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, QNBPay Ödeme Hizmetleri AŞ, bundan böyle ödeme hizmeti sunabilecek. Bu sayede, vatandaşlar ve işletmeler, fatura ödeme, para transferi gibi işlemleri QNBPay aracılığıyla kolayca gerçekleştirebilecek.
SBM Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu AŞ ise elektronik para ihracı hizmeti sunan elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterecek. Bu sayede, elektronik para kullanmak isteyen vatandaşlar ve işletmeler SBM'yi tercih edebilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı