Telefonunuzun pil ömrünüz uzatmak sizin elinizde! Sadece bu 3 püf noktayı bilin

Pil ömrü hemen kısalan telefonlardan şikayetçiyseniz, bu 3 püf noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Peki telefon şarjının pil ömrü nasıl uzatılır? İşte telefon şarjının pil ömrünü uzatacak 3 püf nokta…

BİLİM VE TEKNOLOJİ 24.07.2024, 09:20
1
Telefonunuzun pil ömrünüz uzatmak sizin elinizde! Sadece bu 3 püf noktayı bilin
Teknolojinin giderek gelişmesiyle birlikte hayatımızın tam da ortasına oturan cep telefonları, gün boyunca yanımızdan ayırmadığımız yegâne eşyamız haline dönüştü. Ancak dikkatli kullanılmadığında pil ömrünün sona ermesi nedeniyle bozulabilecek ve size maddi bir külfet ortaya çıkarabilecek olan telefonların şarjına önem vermeniz gerekiyor. Bunun için pil ömrünü uzatacak bazı püf noktaları bilmelisiniz. Peki telefon şarjının pil ömrü nasıl uzatılır? İşte telefon şarjının pil ömrünü uzatacak 3 püf nokta…

Cep telefonu kullanırken en sık yapılan hatalardan biri olan yüzde 100 şarj etme, sanıldığı kadar işinize yaramayabilir. Hatta yapılan araştırmalar, her şarjın yüzde 100 olmasının doğru olmadığını gösteriyor. Başka bir deyişle, her bir yüzde 100, yani tam şarjı bir devir kabul eden elektronik aletler, gerçekleştirmiş olduğunuz her bir şarjdan sonra pilin ömründen bir devir düşüyor. Bu da telefonunuzu her şarja taktığınızda yüzde 100’e kadar doldurmayı beklerseniz, bataryanızın devrini hızla tüketmeye başlamanız anlamına geldiğini gösteriyor.

Telefonları yüzde 100 şarj edeyim diye uğraşırken, belli bir seviyeye gelen bataryanın daha yavaş şarj olmaya başladığını fark etmişsinizdir. Bu seviye cihazın türüne göre değişmekle birlikte genellikle yüzde 80 bandıdır. Zira birçok akıllı telefon yüzde 80 bandına geldiğinde ‘verimlilik modu’ açıksa otomatik olarak kapatır. Ardından da daha yavaş şarj olmaya başlar. Bu aşamaya gelmeden telefonunuzu şarjdan almak akıllıca olmayabilir. Ancak sonrasında tam bir dolum olmadan şarjdan çıkarmak pil ömrünüzü uzatmanızı sağlayabilir.

Bazen acele bir işimiz olmasından bazense gerekli bir durumun ortaya çıkmasından kaynaklı olarak telefonu şarjda kullanmamız gerekebiliyor. Ancak bunu sık yapmak hiç akıl karı bir iş değil. Zira araştırmalar, şarjdayken kullanılan telefonların pillerinin daha az verimli olduğunu ve pil ömrünün de kısaldığını gösteriyor. Bir süre sonra sürekli şarj aleti ile gezmek istemiyorsanız telefonunuzu şarj ederken kullanmayı bir alışkanlık haline getirmemenizde fayda var.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı