Son Dakika

Temmuz ve ağustos rakamı belli! Emeklinin ocak zammı gitgide artıyor…

Emeklilerin merakla beklediği ağustos ayı enflasyon verisi açıklandı. Bu veriyle birlikte emeklilerin ocak ayında alacağı zamma bir rakam daha eklenmiş oldu. Peki emekli ocak zammı ne kadar olacak? İşte detaylar…

EKONOMİ 07.09.2024, 09:25
Temmuz ve ağustos rakamı belli! Emeklinin ocak zammı gitgide artıyor…
Emeklilerin merakla beklediği ocak zammına ilişkin rakamlar peş peşe gelmeye başladı. Bu zamma referans olacak olan enflasyon rakamlarının her an takip edildiği emekli cephesine merak ettiği ağustos ayı enflasyon verisi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geldi. TÜİK’ten paylaşılan verilere göre, emeklinin ocak ayında alacağı zam yeni bir rakama ulaştı. Peki emekli ocak zammı ne kadar oldu, olacak? İşte emekli ocak zammında son durum ve rakamlar…

Ağustos ayının sona ermesiyle birlikte ağustos ayı enflasyon verilerini açıklayan TÜİK, temmuz ayında enflasyonu aylık yüzde 3,32 olarak belirlemiş ve bu rakamı kamuoyu ile ağustos ayının ilk haftasında paylaşmıştı. Bu kez ağustos ayı enflasyon verilerini paylaşan TÜİK, temmuz ayında yüzde 3,32 olarak açıkladığı enflasyon verisini ağustos ayı için ise, yüzde 2,47 olarak tespit etti. Böylelikle emeklilere ocak ayında verilecek olan 2024 yılının ikinci 6 ayında ortaya çıkan enflasyon farkı rakamında ilk 2 ayın rakamları belli olmuş oldu.

TÜİK’ten gelen verilere göre, memur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 3,99 enflasyonun daha oluşması gerektiğini söyleyen uzman isimler, henüz enflasyon farkının ortaya çıktığı bir rakama ulaşılmadığını belirtti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de konuşan uzman isimler, bu emekli türüne mensup olan emeklilerin ağustos sonu itibarıyla yüzde 5,78'i aşmış olan zammı garantilediklerini bildirdi. Ancak henüz enflasyon farkı almayacak olsalar da memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak.

Emeklilerin merakla beklediği zam rakamı ocak ayının ilk haftası itibariyle netleşecek. Temmuz ve ağustos verilerinin ardından TÜİK’ten gelecek olan eylül, ekim, kasım ve aralık ayı verilerinin de açıklanmasıyla ortaya çıkacak olan bu zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yılbaşının hemen ardından duyurulacak.
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı