Son Dakika

“Terörle mücadeleye devam edilecek”

Yaklaşık 50 ülkenin istihbarat ve güvenlik bürokrasisi başkanının katıldığı ve Azerbaycan'da düzenlenen Bakü Güvenlik Konferansı'na katılan Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Ukrayna ve Filistin savaşlarının bir an önce sona ermesi için çağrıda bulunurken, terör örgütleri ile mücadelenin de devam edeceğinin altını çizdi.

GÜNDEM 18.09.2024, 07:20
“Terörle mücadeleye devam edilecek”
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, yaklaşık 50 ülkenin istihbarat ve güvenlik bürokrasisi başkanının katıldığı ve Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Güvenlik Konferansı’na katıldı. Bu yılki teması “Küresel Ulaşım Yollarının Güvenliğine Yönelik Modern Zorluklar” olarak belirlenen, bölgesel ve küresel zorlukların ele alındığı konferansta, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulundu.
MİT Başkanı Kalın, konferansta yaptığı konuşmada, küresel ortamdaki güven krizlerine, artan terör tehdidine ve bunların yol açtığı insani sonuçlara değinirken, Azerbaycan’ın 44 günlük savaşın ardından Karabağ’ı işgalden kurtardığını anımsattı. Kalın, Karabağ’da hayatın normalleşmesi için atılan başarılı adımlara dikkat çekti.

Hızla değişen ve giderek kırılgan hale gelen uluslararası sistemin Ukrayna ve Gazze savaşları bağlamında iki önemli küresel krizle karşı karşıya olduğuna da değinen Kalın, Rusya Federasyonu ve Ukrayna Savaşı’nın uluslararası hukuk zemininde yeni bir güvenlik mimarisinin inşa edilmesiyle çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Kalın, 40 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açan Gazze’deki savaşın durması için ateşkesin bir an önce sağlanmasının elzem olduğunu, kalıcı barışı sağlamanın tek yolunun İsrail işgalini bitirerek iki devletli çözüm olacağına dikkat çekti.

Bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının önemini vurgulayan Kalın, güvenlik ve özgürlüğün Filistin halkının da en temel hakkı olduğunu, bu anlamda Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Gazze savaşının sona ermesi için açık ve kapalı çok yönlü istihbarat diplomasisi çalışmalarını devam ettireceğinin de altını çizdi.

Terör örgütlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kalın, terörün küresel bir tehdit olduğunu ifade ederek, DEAŞ, El Kaide, DEAŞ Horasan (ISKP), El Şebab, JNİM, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadelenin müşterek yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Kalın, terör örgütlerinin ayrıştırılamayacağına, herkes güvende olmadan kimsenin güvende olamayacağına vurgu yaptı.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı