Terörün saldırı biçimleri değişti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesisine yönelik önceki gün gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası, saldırının oluş biçimi birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

GÜNDEM 25.10.2024, 07:25
Terörün saldırı biçimleri değişti
Millî Gazete, TUSAŞ saldırısını istihbarat ve güvenlik uzmanlarına sordu. Kaynaklar, Reina saldırısından bu yana terör saldırı biçiminin değiştiğini söyledi. Artık saldırılarda dağ kadrolarının değil Suriye’de yetiştirilen ve şehir savaşı eğitimi almış, suikast timleri kullanılmaya başlandığını belirten uzmanlar, “Bu timler şehirlerde uyuyan hücreler şeklinde saklanıyor ve gelen talimat üzerine hızlı bir şekilde organize olup saldırılar gerçekleştiriyor” dedi.
Millî Gazete de saldırının detaylarını güvenlik ve istihbarat uzmanlarına sordu. Şehirlerde gerçekleştirilen klasik terör saldırılarında, teröristlerin ya vur-kaç usulü ya da canlı bomba taktikleri ile saldırdığını vurgulayan uzmanlar, “Son dönemlerdeki saldırılarda artık vur-kaç eylemleri yapılmıyor. Saldırı için seçilen noktalara artık saldırı gerçekleştirmenin dışında orayı ele geçirme, orada konuşlanmaya çalışılıyor. Koşulların daha uygun olduğu kırsalda bile alanı ele geçirmek yerine vur-kaç taktiği kullanılırken, şehirde saldırılan noktayı ele geçirme taktiği terörün taktik değiştirdiğinin önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yeni terör tarzı için oluşturulan ekiplere seçilen kişilerin de titizlilikle seçildiğine dikkat çeken uzmanlar, “Bu ekiplerdeki teröristlerin sabıkasının veya herhangi bir adli sicil kaydının olmamasına dikkat ediliyor. Böylece şehir merkezlerinde talimatı bekleyen bu kişilerin izlenmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu nedenle de güvenlik ve istihbaratın takibine takılmayan kişiler şehir merkezlerinde kolayca hareket edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:29
Güneş 06:49
Öğle 12:28
İkindi 15:29
Akşam 17:57
Yatsı 19:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı