Tesla'nın Y modelinde fırsatçılık alarmı: İkinci eli sıfırından daha pahalı

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatlarında düşüş yaşanırken, elektrikli otomobil piyasasında fırsatçılar türemeye başladı. Tesla Model Y'nin sıfır fiyatının 1 milyon 791 bin 451 TL olduğu bir ortamda, bazı fırsatçılar bu modeli ilan sitelerinde 2 milyon liranın üzerinde fiyatlara satmaya çalışıyor.

EKONOMİ 01.07.2024, 09:35
Tesla'nın Y modelinde fırsatçılık alarmı: İkinci eli sıfırından daha pahalı
Türkiye'de otomobil fiyatlarında düşüş trendi devam ederken, elektrikli otomobil piyasasında fırsatçılar türemeye başladı. Sıfır fiyatlı Tesla Model Y'nin 1 milyon 791 bin 451 liraya satıldığı ilan sitelerinde, fırsatçılar bu modeli 2 milyon liranın üzerinde fiyatlara sunuyor.
Hurriyet.com.tr ekonomi editörü Burak Taşçı'nın haberine göre; İkinci el piyasasında da durum iç açıcı değil. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu Model Y araçlarının teslimatları başlarken, sıfır fiyatlı modellerin bile ikinci el piyasasında fahiş fiyatlara satıldığı görülüyor.
İlan sitelerinde 2023 model arkadan çekişli Tesla Model Y'lerin 2 milyon 50 bin liradan 2 milyon 225 bin liraya kadar fiyatlara rastlamak mümkün. Bu durum, sıfır fiyatlı modelin yaklaşık yüzde 30 daha pahalıya satıldığı anlamına geliyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, daha önce yaptığı açıklamada, "Otomobilde ikinci el fiyatları sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm çevrimiçi satış siteleri ile görüşüldü" demişti.
Buna ek olarak, ikinci el araç satışlarında getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile ikinci el araçların ilan kısıtlaması uygulamalarının süresi bir kez daha uzatıldı. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bugüne kadar 6 ay - 6 bin kilometre düzenlemesinden 52 milyon TL ve ilan kısıtlamasıyla ilgili yaklaşık 90 milyon TL ceza kesildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı