Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir karar: Yatırım teşvikli satışlar, ihracat kapsamına alındı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, İmalatçı firmaların, yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya teslim edilmek kaydıyla finansal kiralama şirketlerine yapılacak satışları, ihracat sayılan satış ve teslimler kapsamına dahil edildi.

EKONOMİ 13.09.2024, 13:45
Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir karar: Yatırım teşvikli satışlar, ihracat kapsamına alındı!
Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni İhracat Sayılan Satış ve Teslimler Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, yatırım teşvikli satışlarda ihracat kapsamının genişletilmesine yönelik bir düzenleme getirdi.
Buna göre, İmalatçı firmaların, yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya teslim edilmek kaydıyla finansal kiralama şirketlerine yapılacak satışları, ihracat sayılan satış ve teslimler kapsamına alındı.

Önceki tebliğde yatırım teşvik belgesi kapsamında yer alan yatırım mallarını üreterek yatırım teşvik belgesi sahibi yatırımcılara teslim eden imalatçı firmaların satış ve teslimleri, ihracattan sayılan satış ve teslimler arasında yer alıyordu.
Yeni tebliğle, imalatçı firmaların yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya teslim edilmek kaydıyla finansal kiralama şirketlerine yapılacak satışları da kapsama dahil edildi.
Tebliğle ihracat sayılan satış ve teslimler ile ilgili taahhütlerin kapatılması için gerekli bilgi ve belgelerde düzenleme yapıldı.
Öte yandan evvelki tebliğde bulunan kurum ve kuruluşların isimleri de güncellendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı