Tırşik nasıl yapılır? Tarifi

Farklı birçok yörede hazırlana tırşik, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir çeşit türlü yemeğidir. Sahip olduğu lezzeti ile damaklarda lezzet şöleni yaratana tırşik nasıl yapılacağını sizler için kaleme aldık.

AİLE 27.06.2024, 03:40
2
Tırşik nasıl yapılır? Tarifi
Genel olarak Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir tırşik, bir türlü yemeği olarak tanımlanabilir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan tırşik, yapım aşamasının pratikliği ile de en çok tercih edilen yemek türleri arasında yer alıyor.
Akşam yemekleriniz için tercih edebileceğiniz tırşik tarifini, yemeğe gelecek olan konuklarınıza ikram etmek için de gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere, tırşik yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğundan ve tırşik yapmak için izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğiz.
Tırşik yemeğinin ana malzemesi patlıcandır. Bilindiği gibi patlınca, ülkemizde oldukça fazla yemek türünün yapılmasına imkan sunan sebzelerin başında yer alıyor. Patlıcanın mevsiminde tüketilmesi ile vücudun vitamin ve mineral ihtiyaçları karşılanabilir. Kızartması, yemeği, oturtması, karnıyarığı ya da meze ve salata türleri ile sofraları süsleyen patlıcanı bir de tırşik tarifi ile deneyin. Daha önce tırşik tarifini denemeyenler, ilk deneme de biraz zorlanabilir. Ancak tırşik yemeğinin tadına baktıktan sonra bu lezzetli yemeği sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Tırşik yemeğini mutfaklarınızda hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
Tırşik yapmak için kullanacağınız ve yukarıda sıralanmış olan malzemeler, altı kişilik servis elde etmenize imkan sunacaktır. Kullanacağınız servis tabaklarının ebadına göre bu sayı sekiz kişiye de çıkabilir. Tırşik yemeğini hazırlamak için ortalama olarak on beş dakikalık bir süreye ihtiyacınız olsa da bu yemeği ilk kez deneyenler için sürenin uzaması olası bir durumdur. Tırşik yemeğinin pişmesi için gerekli olarak süre ise yaklaşık olarak yirmi beş dakikadır. Lezzetli ve tam kıvamında tırşik yemeği hazırlamak için izlemeniz gereken yapım aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır;
Tırşik yemeği yapmanın en önemli püf noktası, patlıcanların acılığının giderilmesinin sağlanmasıdır. Bunun için patlıcanlar soyulup doğrandıktan sonra mutlaka tuzlu suyun içerisinde bekletilmelidir. Tuzlu suyun ardından patlıcanları durulayın ve sonrasında yemeğe dahil edin. Bu sayede yemeğin tadı daha lezzetli bir hal alacaktır. Siz de bu püf noktasına dikkat ederek damaklarda lezzet şöleni yaratacak tırşik yemeği hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Temmuz 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı