Trabzon'da bereketli av sezonu: Palamutla başladı, zargana ile devam ediyor!

1 Eylül'de başlayan av yasağı sonrası denize açılan balıkçılar, bu yıl oldukça verimli bir sezon geçiriyor. Palamudun yanı sıra istavrit ve hamsi de avlanırken, zarganaların da bol miktarda yakalanması balıkçılar için sevindirici bir gelişme oldu.

EKONOMİ 08.10.2024, 11:05
Trabzon'da bereketli av sezonu: Palamutla başladı, zargana ile devam ediyor!
Eylül ayının başlamasıyla birlikte denizler, balıkçıların ağlarına bolca nimet sunmaya başladı. Palamutla başlayan bu bereketli sezon, istavrit ve hatta az miktarda hamsiyle devam ederken, son günlerin gözdesi zarganalar oldu. Parlak pullarıyla tezgâhlarda adeta bir ziyafet sunan zarganalar, hem balıkçıları hem de sofraları şenlendirdi.
Trabzon Balık Hali'nde hareketlilik sürüyor. Özellikle palamutun bol olması balıkçıları sevindiriyor. Ancak dikkat çeken bir diğer balık türü ise zargana. Son yıllarda az görülen zargana, bu sezon tezgahlarda bolca yer alıyor. Kilosu 200-300 TL arasında değişen zargana, hem lezzeti hem de fiyatı ile dikkat çekiyor.
Balıkçılar sargan balığının bu sıralar bol avlandığını ancak vatandaşların genelde palamudu daha çok tercih ettiğini söyledi.
Zargana balığının son 3-4 yıldan beri ilk kez böyle bol miktarda avlandığını kaydeden balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, şu ifadeleri kullandı:
Halkın çoğunlukla palamudu tercih ettiğini dile getiren balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın, "Sargan bu sıralar fena değil. Genelde vatandaş palamuda yöneldiği için sargana pek bakmıyor. Fiyatı 200-250 TL arasında değişiyor" diye konuştu.
"Palamut, istavrit, hamsiden sonra sargan da bol gelmeye başladı. Yeni avı başladığı için şu an kilosunu 300 TL’den satıyoruz. Palamut 50-75 TL’ye kadar düştü. İstavrit 100 TL, barbun da bu aralar bollaştı kilosunu 100-150 TL. Sargan son yılların en bereketli sezonu diyebiliriz. Üç dört yıldır sargan pek görülmemişti. Bu aralar çıkmaya başladı inşallah bundan sonra da bereketli olur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı