Tüm dünyayı kaosa sürüklemişti! Microsoft kriziyle ilgili yeni gelişme

Tüm dünyayı kaosa sürükleyen Microsoft kriziyle ilgili yeni gelişme yaşanıyor. CrowdStrike CEO'su George Kurtz ifadeye çağrıldı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 23.07.2024, 16:55
1
Tüm dünyayı kaosa sürüklemişti! Microsoft kriziyle ilgili yeni gelişme
Dünya çapında yaklaşık 8,5 milyon Windows bilgisayarda mavi ekran hatalarına neden olan CrowdStrike krizine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere şirketin CEO'su George Kurtz ifadeye çağrıldı. ABD hükümeti bu konuya müdahil olmaya karar vermiş gibi görünüyor.
Türkiye’de CrowdStrike krizini rahatlıkla aştık diyebiliriz. Sorundan en çok etkilenen Türk Hava Yolları (THY), 20 Temmuz'dan itibaren normal işleyişine devam etti. Ancak ABD'de böyle bir şey olmadı. Örneğin ABD'nin tanınmış havayollarından Delta Air Lines hâlâ tam hizmet veremiyor. Bu durumda ABD'li yetkililer bundan CrowdStrike'ı sorumlu tutacak.

ABD'li yetkililere göre CEO George Kurtz, 26 Temmuz Cuma günü ifade verecek. Bu içerikte; Küresel krizin tam olarak nasıl çıktığı, ağır ihmal olup olmadığı ortaya çıkacak. Soruşturma benzeri bir hamlenin gelip gelmeyeceği ise şimdiden merak konusu. Bu arada; Krizin artık büyük ölçüde çözüldüğü bilgisini de paylaşalım. Evet, bazı şirket ve kurumlarda hâlâ düzeltmeler yaşanıyor ancak sistemler genel olarak normale döndü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı