Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması!

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada asgari ücrete iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti. Atalay, enflasyon ve vergi adaletsizliğinin acilen son bulması gerektiğini açıkladı.

EKONOMİ 23.06.2024, 13:20
2
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması!
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamalarda asgari ücrette iyileştirilme yapılmasının gerektiğini belirtti. 

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi düzenlemeleri konusunda da “En önemli sorunlarımızdan birisi vergi adaletsizliği. Biz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istiyoruz. Genel merkezimize, bağlı sendikalarımıza, bunların şubelerinin bulunduğu her yerde bu pankartı asıyoruz” dedi.

Kaynak: Sözcü, Karar
Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ açıklamasında şunları aktardı, "Son yılların en zor, en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz. Ben, 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim, yaşamamıştım. Enflasyonun durdurulması, asgari ücrette de iyileştirme yapılmak zorunda. Enflasyon durdurulmazsa, yapılacak bir iyileştirmenin hükmü bir ay bile sürmez. Ücretliler, emekliler büyük sıkıntı içinde. Daha önce sabit gelirlilere nefes aldıracak düzenlemeler yapılıyordu. Bu düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi
“Bugün, çalışanların ana problemi vergiyle ilgili. Biz yıl başından bu yana vergi konusunu gündeme getiriyor, el ilanlarıyla, afişlerimizle, pankartlarımızla az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması için mücadele veriyoruz. 12 ay çalışıyor, bunun 1,5 aylık geliri vergiye gidiyor, 10,5 ay maaş alınmış oluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi ile ilgili düzenlemeler yapacak. İşçiler lehine düzenlemeye ihtiyaç var. Bu konuda Türk-İş, Hak İş ve DİSK konfederasyonları olarak vergi adaletinin sağlanması konusunda ortak mücadele vereceğiz. Taleplerimiz ortak. Vergi teklifi meclise geldiğinde parti genel başkanlarıyla görüşeceğiz, il ve ilçelerde sendika şubelerimizde, işçinin olduğu her yerde kapsamlı toplandılar yapacağız. Tek isteğimiz adil bir vergi sistemi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı