Turşu yemek için aylarca beklemeyin! Sadece 3 günde hazır olacak bir tarif var

Sadece 3 günde biber turşusu yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre olabilir. Peki 3 günde hazır turşu nasıl yapılır? İşte 3 günde hazır turşu tarifi ve malzemeleri…

AİLE 30.07.2024, 16:05
1
Turşu yemek için aylarca beklemeyin! Sadece 3 günde hazır olacak bir tarif var
Yemeklerin yanına son derece iyi bir eşlikçi olan turşu, evlerde kış için genellikle yaz aylarının sonu itibariyle hazırlanmaya başlıyor. Ancak olması için bir süre beklenmesi gereken turşu, hemen tüketilemiyor. Bu süreyi kısaltmak ise, 3 günde hazır turşu tarifi ile mümkün oluyor. Hemen turşu yemenizi sağlayan bu tarif, kısa sürede biberleri turşuya çevirdiği gibi aynı zamanda kısa sürede de hazırlanıyor. Peki 3 günde hazır turşu nasıl yapılır? İşte 3 günde hazır turşu tarifi ve malzemeleri…

Evde hemen hazırlanabilecek turşulardan biri olan biber turşusunun bu tarifi, sadece 25 dakika hazırlık süreci istiyor. Yaklaşık 4-6 kişilik porsiyona göre hazırlanmış olan bu tarif, 1 litrelik kavanoza göre ayarlanmış bulunuyor. İşte 3 günde hazır turşu tarifi için gerekli olan malzemeler:

Pratik bir şekilde biber turşusu yapmak istiyorsanız, ilk olarak biberleri güzelce yıkayın. Ardından sağlarından ayırarak bir sofra bezi üzerine koyun. Burada suyu süzülene kadar bekletin. Biberlerin suyu süzüldükten sonra kavanozun dibine 2-3 diş sarımsak ekleyin ve üzerine biraz biber ilave edin. Kavanoz dolana kadar bu işlemi aynı sırayla tekrarlayın. Kavanoz dolduğunda ise; 1 yemek kaşığı turşu tuzunu, 1 çay kaşığı şeker ve 3-4adet limon tuzunu turşuya ekleyerek turşunuzu hazırlayın. Son olarak 1 çay bardağı sirkeyi ve geri kalan kısım için de sıcak su ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Sadece 3 gün bekletin ve tüketmeye başlayın.

Evde pratik bir şekilde 3 günde turşu hazırlamak istiyorsanız, turşunun kapağını sıkıca kapatmalısınız. Zira kapağı tutmayan turşu fermente olmayacağı için biberlerin turşuya dönmesi de mümkün olmayacaktır. Bunun için kavanozu kapattıktan sonra ters çevirip tezgâh üzerine koyun. Eğer herhangi bir sıvı akıtması görmezseniz turşunun kapağını tam anlamıyla kapatmışsınız demektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı