Tüy sorunu çözüldü, Evcil hayvan sahiplerinin kurtarıcısı pratik ipuçları

Evinize bir kedi ya da köpek sahiplenmenin avantajları saymakla bitmez. Ancak evcil hayvanlarımızdan kaynaklanan bazı sorunlar da beraberinde gelmektedir. En yaygın sorunlardan biri şüphesiz ev ve eşyalarda biriken hayvan tüyleridir.

GÜNDEM 24.06.2024, 20:05
1
Tüy sorunu çözüldü, Evcil hayvan sahiplerinin kurtarıcısı pratik ipuçları
Evcil hayvan sahibi olmak, sevgi ve dostluk dolu bir deneyim sunsa da beraberinde bazı zorluklar da getirir. Bu zorluklardan biri de evcil hayvan tüylerinin her yere yayılmasıdır.
Kıyafetler, mobilyalar, halılar ve arabalar derken tüylerden kurtulmak adeta bir kabusa dönüşebilir. Neyse ki, bu tüy sorunu ile mücadele için kullanabileceğiniz birçok pratik ve etkili yöntem var.

Evcil hayvanınızla sık sık seyahat ediyorsanız araba koltuklarınızda biriken tüyler canınızı sıkabilir. Bu sorunun çözümü ise oldukça basit. Koltuklara spreyle su püskürttükten sonra cam sileceği yardımıyla tüyleri kolayca toplayabilirsiniz. Islak bez de bu işlem için kullanılabilir.
Marketlerde kolayca bulabileceğiniz bulaşık eldivenleri, küçük halılardaki tüyleri toplamak için idealdir. Eldivenleri giyerek halıyı nazikçe okşayın, tüyler eldivene yapışacaktır. Bu yöntemi koltuk ve kıyafetlerinizdeki tüyleri temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Büyük halılardaki tüyleri elektrik süpürgesiyle temizlemek her zaman kolay olmayabilir. Bu nedenle, elektrik süpürgesini kullanmadan önce plastik uçlu bir süpürgeyle halıyı süpürerek tüyleri toplayabilirsiniz. Ayrıca, elektrik süpürgesini açmadan önce halıya spreyle yumuşatıcı sıkmak, halının kıllarının ve üzerinde bulunan tüylerin yumuşamasını sağlayarak süpürme işlemini kolaylaştıracaktır.
Yapışkanlı rulolar, tüy toplamada en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Özellikle kıyafetler üzerindeki tüyleri temizlemek için oldukça etkilidirler. Yapışkanlı rulonun bitmesi durumunda, koli bandı da alternatif bir çözüm olarak kullanılabilir.

Sandalye ve masa ayaklarının altında biriken tüyleri toplamak için kozmetik mağazalarda bulabileceğiniz zımparalı tırnak törpüsü kullanılabilir. Törpüyü ayakların altına sürterek tüyleri kolayca toplayabilirsiniz.
Eğer temizlik için fazla vaktiniz yoksa, her evde bulunan koli bandıyla koltuklar ve kıyafetler üzerindeki tüyleri temizleyebilirsiniz. Koli bandının yapışkanlı yüzeyini dışarıda kalacak şekilde elinize veya bir cisme sararak tüyleri toplayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı