Ümmetin mazlumları, işgale direnirken can verdi! Urumçi’de akan da Müslüman kanıydı...

İslam coğrafyasının sahipsiz bırakılan beldelerinden Doğu Türkistan’da yüzlerce Müslüman’ın vahşice öldürüldüğü 5 Temmuz Urumçi katliamının 15. Yıl dönümünde, Çin işgaline karşı direnen şehitler rahmetle ve dualarla anılıyor. Dün Urumçi’de akan kanlar, bugün Gazze’de akan kanlar gibi Müslüman kanıydı!

GÜNDEM 05.07.2024, 04:40
3
Ümmetin mazlumları, işgale direnirken can verdi! Urumçi’de akan da Müslüman kanıydı...
Bugün İslam dünyasının dört bir yanı, zulüm ve eziyetlere maruz bırakılan Müslümanlarla dolu. Gazze’de, Arakan’da, Keşmir’de, Mısır’da, Bangladeş’te, Tunus’ta, Doğu Türkistan’da ve daha birçok İslam beldesinde milyonlarca Müslüman, kâfirlerin tasallutu altında varlık mücadelesi veriyor. 35 milyon nüfuslu Müslüman ülke Doğu Türkistan’daki mazlumlar da, Çin’in soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı direnmeye devam ediyor. Çinli işgalcilerin türlü türlü fitnelerine göğüs geren Doğu Türkistan halkı, komünist ve ateist Çin rejiminin çok sayıda katliamlarına maruz kaldı. 2009 yılında gerçekleşen Urumçi katliamı da bunlardan biriydi.

Doğu Türkistanlı Müslümanlar, zalim Çin rejiminin 15 yıl önce, Urumçi kentinde gerçekleştirdiği kanlı katliamın acılarını bugün bir kez daha yaşadı. 5 Temmuz 2009 tarihinde yaşanan, Uygur kaynaklarına göre 1.000’e yakın Uygur Türk’ünün Çin işgal güçleri tarafından vahşice öldürüldüğü Urumçi katliamının şehitleri, dualarla ve özlemle anılıyor. Urumçi şehitleri, Çinliler tarafından kendilerine uygulanan köle muamelesine daha fazla tahammül edememiş ve işgalcilere karşı ayaklanma başlatmışlardı. Uygur Müslümanlarının ayaklanması, Çinli komünistler tarafından çok sert karşılık görmüş ve işgale karşı direnen mücahitler vahşice katledilmişti.

Çin’i bütün dünyaya rezil eden Urumçi katliamının fitilini 26 Haziran 2009 tarihinde bir fabrikada yaşanan ırkçı vaka ateşlemişti. Çin’in işgali altındaki Urumçi bölgesindeki bir oyuncak fabrikasında kötü çalışma koşulları ve insanlık dışı uygulamaları şikâyet eden 2 Uygur Türkü Çinliler tarafından şehit edilmişti. Bu menfur olay Doğu Türkistan genelinde büyük bir tepki meydana getirmiş, kısa zamanda ülke genelinde dev protesto dalgaları başlamıştı. Çinli asker ve polislerin vahşi müdahalesine uğrayan Müslümanların cesetleri günlerce sokaklarda kalmıştı.

35 milyon nüfuslu Müslüman Doğu Türkistan halkı, Çin işgaline karşı din, can, mal ve namus güvenliklerini sağlamak için zorlu bir mücadele gerçekleştiriyor. Çin’in ‘Şincan’ yani ‘Yeni Topraklar’ olarak adlandırdığı işgal altındaki Doğu Türkistan coğrafyasındaki Müslüman Türkler kültürel emperyalizm politikalarıyla Çinlileştirilmeye ve aşamalı olarak İslamiyet’ten koparılmaya çalışılıyor. Ateist ve komünist Çin rejimi, Müslüman Doğu Türkistan halkının dinlerini, etnik kimliklerini ve kültürlerini bozmayı bir devlet politikası haline getirerek Doğu Türkistan’ı her anlamda Çin’in bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı