Üniversitelerde sistem değişikliğine gidiliyor! Tek alanda eğitim yolda...Müfredat sil baştan değişiyor

Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda üniversite bulunan bazı alanlarda değişimler yapılacak. Buna göre, tek ana dal eğitim gündeme geldi. Bununla beraber sağlık alanında hem de mühendislik veya sosyal bilimler alanında aynı üniversite bünyesinde eğitim yapılamayacak...

EĞİTİM 06.10.2024, 08:55
Üniversitelerde sistem değişikliğine gidiliyor! Tek alanda eğitim yolda...Müfredat sil baştan değişiyor
Türkiye’de son dönemde üniversite eğitimlerinde birçok değişikliğe adım atılıyor. Ülke genelinde yükseköğretim kurumlarındaki eğitim sisteminde radikal değişikliklere gidilecek. 
Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda üniversitedeki eğitim sistemi ve dünya üniversiteleri arasına girebilmek için atılacak adımlar hakkında görüşmeler yapıldı Toplantıda YÖK'ün kurumsal yapısında yapılacak değişimlerde masaya yatırıldı. 
Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda, ABD ve İngiltere gibi dünyada marka hâline gelen üniversitelere benzer bir eğitim sisteminin Türkiye’de de uygulanması üzerinde duruldu. Bu konuda farklı öneriler masaya yatırıldı

Konu hakkında edinilen bilgilere göre, mevcut üniversitelerdeki müfredatın sil baştan ele alınması kararlaştırıldı. Özellikle belli üniversitelerin belli alanlarda ihtisaslaşması ve marka hâline getirilmesi için yeni eylem planı hazırlanıyor. 
Bu öneri hayata geçerse örneğin mühendislik eğitimi verilen bir üniversitede aynı zamanda sosyal bilimler eğitimi olmayacak. Ya da hem sağlık alanında hem de mühendislik veya sosyal bilimler alanında aynı üniversite bünyesinde eğitim yapılamayacak. Bir anlamda belli üniversitelerin tek bir alana yoğunlaşması sağlanacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, toplantıya katılan kaynaklar, “Dünyadaki sayılı üniversitelerde de sistem böyle işliyor. Türkiye’deki üniversitelerin kalitesinin artırılması ve yeni bir yapıya ihtiyaç var. Bir üniversitede hem teknik eğitim hem sosyal bilimler olmamalı. Belli üniversitelerde ihtisaslaşma yoluna gidilecek. Müfredatlar da ona göre belirlenecek” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı