Uzmanlardan idrar yolu enfeksiyonu uyarısı, özellikle kadınlar dikkat

İdrar yolu enfeksiyonu, tedavi edilmemesi halinde ciddi sorunların baş göstermesine yol açabilir. Konu ile ilgili olarak önemli uyarılarda bulunan uzman isim, özellikle kadınlara seslendi. İşte ayrıntılar…

AİLE 04.07.2024, 03:10
1
Uzmanlardan idrar yolu enfeksiyonu uyarısı, özellikle kadınlar dikkat
Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişebilen idrar yolu enfeksiyonu, birçok kişinin başına gelen bir durumdur. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen ancak oran açısından kadınlarda daha sık gözlenebilen bu durum, uzmanlar tarafından da sık sık gündeme getirilir.
İdrar yolu enfeksiyonu mutlaka müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Aksi takdirde daha ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilen bu enfeksiyon, uzmanların uyarılarına da konu olur. Bu kapsamda son olarak Üroloji Uzmanı Op. Dr. Uğur Aferin de enfeksiyon durumuna yönelik birtakım bilgilendirmelerde bulundu. İşte Aferin’in o açıklamalarına dair ayrıntılar…

Sıcak yaz günlerinde artan idrar yolu enfeksiyonu vakalarına havuzların sebep olabildiğinden bahseden Aferin, bu durumun hem kadın hem de erkeklerde görülmesine rağmen yüzde olarak bakıldığında kadınlarda daha sık karşılaşıldığını ifade etti.
Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonunun erkeklere kıyas ile daha fazla görülmesinin bazı sebeplerinin olduğunu belirten Aferin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunun başlıca nedeni idrar yolunun kadınlarda, erkeklere kıyas ile daha kısa olması ve bunun neticesinde de bakterilerin idrar torbasına daha kolay ulaşabilmesidir.”

İdrar yolu enfeksiyonun en yaygın belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

İdrar yolu enfeksiyonundan korunmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bazı noktaların olduğunu belirten Aferin, özellikle havuz gibi durgun suların mümkün olduğunca tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Bol su tüketiminin de idrar yolu enfeksiyonu açısından önemli olduğunu belirten Aferin, dikkat edilmesi gereken diğer noktaları şu şekilde sıraladı:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı