“Vefa, Müslüman’ın en önemli özelliğidir”

Millî Görüş hareketinin Avrupa’daki öncü isimlerinden olan, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın dostlarından Dr. Yusuf Zeynel Abidin, vefatının 38. yılı anısına düzenlenen “Vefa Gecesi” programında anıldı.

GÜNDEM 02.09.2024, 04:35
“Vefa, Müslüman’ın en önemli özelliğidir”
Millî Görüş hareketinin Avrupa’daki öncü isimlerinden olan, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın dostlarından Dr. Yusuf Zeynel Abidin, vefatının 38. yılı anısına düzenlenen “Vefa Gecesi” programında anıldı. Programda geçtiğimiz yıl rahmet-i Rahman’a kavuşan Hasan Damar da hayırla yâd edildi. Çok sayıda konuşmacının yer aldığı programda söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa İriş, “Vefa, Müslüman’ın en önemli özelliğidir. Böylesine güzel insanları anma ve gelecek nesillere aktarmak için program düzenlemek çok kıymetlidir” dedi.
Dr. Yusuf Zeynel Abidin Eğitim ve Gençlik Derneği, vefatının 38. yıl dönümü münasebetiyle Dr. Yusuf Zeynel Abidin’ın anısına “Vefa Gecesi” düzenledi. Yoğun katılımın olduğu program, İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesindeki dernek merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen “Vefa Gecesi”ne, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Avrupa’daki yakın çalışma arkadaşları olan Dr. Yusuf Zeynel Abidin ve Hasan Damar anıldı. Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa İriş, Dr. Yusuf Zeynel Abidin Eğitim ve Gençlik Derneği Başkanı Rasim Günaydın, Avrupa Gençlik Derneği Genel Başkanı Arif Şen, Millî Gazete Avrupa’daki kurucularından Recep Kılınç, Avrupa Millî Görüş teşkilatı yöneticilerinden aynı zamanda merhum Dr. Yusuf Zeynel Abidin’in damadı olan Haldun Algan ile çok sayıda Millî Görüşçü katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Rasim Günaydın, “Dr. Yusuf Zeynel Abidin ve Hasan Damar beyleri anmak için düzenlediğimiz ‘Vefa Gecemiz’ derneğimizin uzun yıllardır sürdürdüğü bir programıdır, aynı zamanda Necmettin Erbakan Hocamızın da tavsiyesidir. Bugün burada bir vefa programından fazlasını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Programda konuşan Avrupa Gençlik Derneği Genel Başkanı Arif Şen, Dr. Yusuf Zeynel Abidin’i göremediğini ancak onun fedakârlıklarını büyüklerinden çokça dinlediğini belirtti. Şen, “Hasan Damar ağabeyimizden öğrendiğimiz en önemli şey cesaretti. Rabbim her ikisine de rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Millî Gazete Avrupa kurucularından Recep Kılınç ise konuşmasında, “Avrupa’da Millî Gazete’nin kuruluşu sürecinde Hasan Damar ile birlikte çokça mücadele ettik. Zor şartlarda Yusuf ve Hasan ağabeylerin mücadelesiyle Avrupa Millî Görüş teşkilatları kuruldu ve bugün Avrupa’nın en büyük teşkilatı haline geldi. Rabbim her ikisinden de razı olsun” dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa İriş, “Vefa, Müslüman’ın en önemli özelliklerinden biridir. Böylesine güzel insanları anmak ve gelecek nesillere aktarmak için program düzenlemek çok kıymetlidir. Allah tertip edenlerden razı olsun” şeklinde konuştu. Hasan Damar’ın en büyük gücünün mücadele azmi olduğunu belirten İriş, “Onu cezaevine atanlar, Hasan ağabeyin orayı Medrese-i Yusufiye’ye çevirmesini engelleyememiştir. Davasını dünyasının önüne koyan bir insandı” dedi.

Programda söz alan Dr. Yusuf Zeynel Abidin’in damadı ve Avrupa Millî Görüş teşkilatlarının yöneticilerinden Haldun Algan, “24 yaşında Almanya’ya gelen Dr. Yusuf Zeynel Abidin, 1976’da Avrupa’daki Millî Görüş teşkilatlarının temellerini attı ve genel başkan seçildi. 1986 yılında bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve 16 gün süren yoğun bakım sürecinin ardından vefat etti. Onun en büyük özellikleri samimiyet ve davaya bağlılığıydı” ifadelerini kullanarak katılımcılara Dr. Yusuf Zeynel Abidin’in ve Hasan Damar’ın nasıl insanlar olduğunu anlatan bir metin dağıttı. Program, yapılan hatim duaları ile sona erdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı