Veliler ve öğrencilerin dikkat! Bakan Tekin haftalık ders saati tartışmalarına noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, haftalık ders saatinin azaltılıp azaltılmayacağı ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 06.09.2024, 09:00
Veliler ve öğrencilerin dikkat! Bakan Tekin haftalık ders saati tartışmalarına noktayı koydu
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 'Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak' adlı etkinlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, haftalık ders saatinde azalmanın olup olmayacağını aktardı. Bakan Tekin, yeni müfredatta matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin azaltılmasını "Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil."  diyerek geldi. Bakan Tekin, haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ya da değişiklik olmadığını da açıkladı.
Bakan Tekin'in haftalık ders saati ile alakalı şunları aktardı.
Kaynak: KARAR
“Matematik ve fen bilgisi derslerinin saatleri mesleki ve teknik eğitimde azaltılmış olabilir çünkü orada başka bir durum söz konusu. Ancak müfredat çalışmamızda haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ve değişiklik yok. Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil. Burada herhangi bir dersin haftalık saatini artırmak ya da azaltmak gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu önyargılı bakışa itiraz ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı