Yalancı işkembe çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri

Kış günlerinin vazgeçilmezi elbette sıcacık çorbalardır. İşkembe çorbası ise yılın her mevsimi tüketilebilmesi ve şifa kaynağı olması ile ön plana çıkar. İşkembe çorbası yerine yalancı işkembe çorbasını hiç denediniz mi?

AİLE 16.06.2024, 13:10
Yalancı işkembe çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri
İşkembe çorbası birçok kişi tarafından sevilse de birçok kişi tarafından da sevilmemektedir. Öyle ki bazı insanlar bu çorbanın bırakın kokusunu, adını bile duymaya tahammül edemiyor. Ancak işkembe çorbasının insan sağlığı için oldukça faydalı olduğu da değiştirilemez bir gerçektir.
Dışarıda tüketilen işkembe çorbasının yerine, evinizde aynı tada sahip olabileceğiniz yalancı işkembe çorbası yapmaya ne dersiniz?

İşkembe çorbası, sahip olduğu vitamin ve mineraller ile insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine de destek olan işkembe çorbasını evlerde pişirmek bir hayli zor olmaktadır. İşkembe çorbasını evde yapmak için yalancı işkembe çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Bu tarif ile hem kendiniz hem de sevdikleriniz için hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorba elde edebilirsiniz. İşte yalancı işkembe çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;

Yalancı işkembe çorbasının içerinde, normal tariften farklı olarak bir parça tavuk göğsü yer almaktadır. Bu nedenle birçok kişi bu çorbanın tavuk çorbası olduğunu düşünebilir. Ancak tüm hazırlıklar bittikten sonra işkembe çorbası ile aynı tada sahip olduğunu görecek ve bu duruma çok şaşıracaksınız. Yalancı işkembe çorbası için tüm malzemeler hazır ise artık yapım aşaması için takip edilmesi gereken adımları sıralayabiliriz;

Yalancı işkembe çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tercih edilecek olan tavuk göğsünün taze olmasıdır. Bunun yanı sıra haşlanan tavuğun kuşbaşı olacak şekilde doğrandıktan sonra hızlıca çorbanın ilave edilmesine de dikkat edilmelidir. Aynı zamanda sirkeli karşımı hazırladıktan sonra haşlama suyundan ilave ederken de sürekli olarak karıştırılmaya devam edilmesi gerekir.

Yalancı işkembe çorbası yaparak, gerçek işkembe çorbası tadına sahip olabilirsiniz. Bu sayede işkembe çorbası içmek isteyen ancak içerisindeki malzemelerden dolayı içemeyenler de tavuk suyu ve tavuk göğsünden yapılan yalancı işkembe çorbasını rahatlıkla tüketebilir. Bu çorbayı yaparak başlangıç menüsünü oluşturanlar, çorbadan sonra yumuşacık pişen Arnavut ciğerini tercih edebilir. Ciğer sevmeyenler ise damak tadına uygun köfte çeşitlerinden birini menüye ekleyebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı