Yalancı tarhana çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri

Ülkemizde en çok sevilen çorba çeşitlerinden bir tarhanadır. Ancak tarhananın yapımı kimileri için epey zor olabiliyor. Aynı zamanda tarhananın kokusu da birçok kişiyi rahatsız edebilmektedir.

AİLE 16.06.2024, 13:55
Yalancı tarhana çorbası tarifi! Adım adım nasıl yapılır? Malzemeleri
Tarhana çorbası, kış aylarında sıklıkla mutfaklarda pişirilen ve insanın içini ısıtırken bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendiren doğal şifa kaynakları arasında yer alır. Ancak tarhana yapmak pek de kolay olmadığı için bazı kişiler bu çorbayı yapmaya epey eriniyor.Tarhana çorbasını seven ancak yapımı ile uğraşmak istemeyenler için tam bir kurtarıcı niteliğine sahip olan yalancı tarhana çorbası tarifinin tüm ayrıntılarını sizler için kaleme aldık.

Tarhana çorbası hem doyurucu hem de besleyici yemeklerin başında yer alıyor. Yaz aylarında uzun uğraşlar ve emekler ile hazırlanan tarhanalar, kış aylarında çorba formunda getirilerek afiyetle tüketilmektedir. Tarhananın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller, insan sağlığının desteklenmesine yardımcı oluyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbası, kış aylarında sıklıkla kendinim gösteren hastalıklara da yıkanılmasını da engelliyor. Tarhana çorbasının faydalarının bilinmesine rağmen yapım aşamasının biraz zorlayıcı olması birçok kişinin bu çorbayı tercih etmemesine neden oluyor. O nedenle yalancı tarhana çorbası yaparak aynı tada nasıl sahip olabileceğinizi sizlere aktarıyoruz. İşte yalancı tarhana çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;

Yalancı tarhana çorbasını yapmak için gerekli olan hazırlık süresi ortalama olarak on beş dakikadır. Çorbanın pişme süresi ile yirmi dakika olacaktır. Yukarıda yer alan malzeme listesi ile hazırlayacağınız yalancı tarhana çorbası ile iki ya da üç kişilik servisler elde edebilirsiniz. Daha fazla servise ihtiyacınız var ise tüm malzemeleri sistematik olarak arttırabilirsiniz. Yalancı tarhana çorbasının yapım aşamaları ise sırası ile şu şekildedir;

Gerçek tarhana çorbasına nazaran oldukça pratik bir yapım aşamasına sahip olan yalancı tarhana çorbasının bazı püf noktaları vardır. Bunların başında, çorbanızın daha lezzetli olmasını sağlamak için et suyu ya da tavuk suyu kullanımının tercih edilmesi yer alıyor. Bunun yanı sıra salçayı ve yoğurdu tencereye ilave ettikten sonra tam olarak pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderden yardım alınabilir. Bu sayede yalancı tarhana çorbasının daha hoş bir görünüme sahip olması sağlanacaktır. Bu çorbayı servis etmeden önce üzerine ince ince kıyılmış maydanozlardan serpiştirebilirsiniz. Dilerseniz kereviz sapı ya da kereviz yaprağını da yalancı tarhana çorbasının üzerine ekleyerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı