Yanmış tencerelerinizin kurtarıcısı, 3 basit malzeme ile 5 dakikada pırıl pırıl

Mutfakta yemek yaparken hepimizin başına gelebilecek en sinir bozucu olaylardan biri de tencerelerin dibinin tutması veya yanmasıdır. Bu durumla karşılaşıldığında tencereleri temizlemek de ayrı bir dert olabiliyor. Neyse ki, imdadımıza yetişecek ve yanmış tencerelerinizi ilk günkü gibi yapacak basit ve doğal yöntemler var.

AİLE 29.06.2024, 13:15
Yanmış tencerelerinizin kurtarıcısı, 3 basit malzeme ile 5 dakikada pırıl pırıl
Mutfakta yemek hazırlarken hepimizin başına gelebilir; ocağın başında unuttuğumuz veya ısısını doğru ayarlayamadığımız tencereler yanar ya da dibi tutar. Bu tür durumlarla karşılaştığınızda tencereyi temizlemek zor gibi görünebilir.
Ancak, elimizin altındaki üç malzeme ile bu sorunu çözmek mümkün. İşte tencere ve tavalarınızı 5 dakikada yepyeni yapacak ve lekeleri söküp atacak formül...

Karbonat, yanmış tencere temizliğinde etkili bir malzemedir. Yanma işlemi hemen fark edilirse tencereyi ocaktan alın ve kalıntıları tahta kaşıkla temizleyin.
Ardından, oda sıcaklığında bekletin ve soğuyunca tencerenin tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökün.
Üzerine su ekleyip kaynatın. Lekeler yumuşadığında tencereye su dökün ve deterjanlı sünger ile temizleme işlemini yapın. Karbonat, yanmış tencereyi temizlemenizi kolaylaştıracaktır.

Yanmış ve dibi tutmuş tencereleri temizlemek için evde bulunan sirke, karbonat ve tuz üçlüsünü kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri tencereye koyun ve üzerine bir miktar su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra sünger yardımıyla tencerenizi temizleyin.
Bu karışım, hem tencerenizin dibinde oluşan yanıkları yumuşatacak hem de parlak bir görünüm sağlayacaktır.

Limon ve tuz karışımı da yanmış tencerelerinizi temizlemek için ideal bir yöntemdir. Tencere içerisine limon tuzu ve su koyup kaynatın. Bu karışım, tencerenizde oluşan yanıkları ve lekeleri söküp atacaktır. Ayrıca, tencerenizin dış yüzeyinde oluşan lekeler için de bu yöntemi kullanabilirsiniz. Limon ve tuz karışımı, tencerenizin hem iç hem de dış yüzeyini pırıl pırıl yapacaktır.
Tencerelerin yanması, dış yüzeylerinde de lekeler oluşturabilir. Bu durumda lekeli bölgeye karbonat serpin, süngere bir yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin ve üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Karışım köpürünce lekeleri ovalayıp durulayın. Böylece tencerenizin dış yüzeyindeki lekelerden de kurtulabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı