Son Dakika

Yapay zeka devrimi Audi'ye de geldi!

Artık Audi araçlarınızda, en sevilen yapay zeka arayüzlerinden biri olan ChatGPT ile sohbet edebilecek ve istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabileceksiniz.

GÜNDEM 01.07.2024, 18:40
Yapay zeka devrimi Audi'ye de geldi!
En popüler yapay zeka arayüzlerinden biri olan ChatGPT, artık Audi'nin multimedya sistemlerinde kullanılabilecek. Bu entegrasyon, mevcut ve gelecekteki Audi modellerinin yanı sıra 2021'e kadar olan eski araçlara da uygulanacak.
Üçüncü nesil modüler multimedya sistemine (MIB 3) sahip olan araç sahipleri, araçlarıyla doğal konuşmalar yapabilecek ve gerçek yanıtlar alabilecekler. Ancak, bu yanıtların doğruluğu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Otomobil üreticileri, ChatGPT'yi sadece yanıt verme yetenekleri için değil, sürücünün isteklerini doğal dilde anlaması için tercih ediyor.
Audi, ChatGPT'yi araçlara entegre etmek için Microsoft Azure Open AI sistemini kullanıp mevcut Audi asistan kurulumunu da geliştirecek. Bu entegrasyonla, Audi’nin sesli asistanı daha güçlü ve kullanışlı hale gelecek.

Audi’nin multimedya, iç mekan ve bağlantı geliştirmeler başkan yardımcısı Marcus Keith, "ChatGPT'yi sesli asistanımızla entegre ederek her iki ürünün avantajlarını birleştiriyoruz.  Sesle etkinleştirilen diğer özelliklerin yanı sıra, müşterilerimiz artık yapay zeka tarafından üretilen verilere kolay ve güvenli bir şekilde erişebilecek. Bu, Audi sürücülerine mümkün olan en iyi kabin içi deneyimi sunmaya yönelik bir adımdır." Audi müşterileri bu bağlantı sayesinde daha ilgi çekici ve dinamik bir deneyimden yararlanacaklar.” dedi.

Volkswagen, daha önce araçlarına ChatGPT'yi entegre etmişti. Bu nedenle Audi'nin de bu adımı atması kaçınılmazdı. VW araçlarındaki gibi, Audi'deki ses kontrolü yerleşik komutlar için yerel sistemini kullanmayı sürdürecek. Ancak, Audi asistanının anlamadığı bir komut verildiğinde ChatGPT devreye girecek. Örneğin, Audi, "lastik basınçlarını sorma" örneğini veriyor, ancak otobanda yüksek hızda giderken bile ChatGPT ile hayatın anlamını sormanız mümkün olacak.
ChatGPT ile entegrasyon, 2021'den sonra üretilmiş olan hemen hemen 2 milyon Audi'de Temmuz ayı gibi kullanıma girecek. Bu yeni özellik, Audi sürücülerine araçlarıyla daha etkileşimli ve akıllı bir deneyim yaşama fırsatı sunacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı