Son Dakika

Yargıtay'a 8 yeni üye atandı: HSK seçim sonuçlarını açıkladı!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Türk yargısının en üst karar organı olan Yargıtay için boş bulunan 8 üyelik pozisyonuna dair seçim sonuçlarını açıkladı. İşte seçilen yeni isimler..

GÜNDEM 02.10.2024, 13:05
2
Yargıtay'a 8 yeni üye atandı: HSK seçim sonuçlarını açıkladı!
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Yargıtay üyeliklerine dair 8 adet boş kadro için seçim sürecini tamamladı.
Buna göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San ve İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı dahil olmak üzere 8 hakim ve savcı, Yargıtay üyeliğine seçildi.

HSK Genel Kurulu'nda bugün yapılan toplantı neticesinde alınan karara göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, Yargıtay üyeliğine atandı.
Yargıtay üyeliğine seçilen hakim ve savcıların görevlerine başlamalarıyla birlikte boşalan başsavcı, başsavcıvekili ve hakimlik kadroları için HSK tarafından ayrı bir atama süreci başlatılacak.
Kaynak: İLKHA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı