Yazın lezzetini kışa taşıyın, incir kurutmak için çok kolay 2 yöntem

İncir kurutma işlemi oldukça basit ve evde kolayca yapılabilir. İşte güneşte ve fırında incir nasıl kurutulur, püf noktaları ve saklama koşulları.

AİLE 03.07.2024, 05:35
2
Yazın lezzetini kışa taşıyın, incir kurutmak için çok kolay 2 yöntem
Yaz mevsiminin en lezzetli ve şifalı meyvelerinden biri olan incir, kış aylarında da sofralarımızdan eksik olmasın diye evde kolayca kurutulabilir. Peki, incir nasıl kurutulur, püf noktaları nelerdir ve kuruyan incirleri nasıl saklamalıyız?

Kurutmak istediğiniz incirleri seçerken, dolgun içerikli ve ince kabuklu olanları tercih etmelisiniz. Seçim işleminden sonra incirlerinizi tek tek yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Alternatif olarak, incirleri kaynar suya atıp yaklaşık 30 saniye kaynatarak da kurutma işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra incirlerin sap kısımlarını kesin ve altlarına hava alması için tülbent koyun. İncirleri bir ızgara ya da tepsinin üzerine yerleştirip tülbenti üzerine örtün.
Ardından incirleri güneşe serin ve yaklaşık 3 saatte bir kontrol edip çevirerek kurumaya bırakın. Bu şekilde, 5-6 gün içinde incirleriniz istediğiniz gibi güzelce kuruyacaktır.

İncirleri tepsiye aralıklı bir şekilde dizdikten sonra fırını 45 dereceye ayarlayın ve tepsiyi içine yerleştirin. İncirlerinizi düşük ısıda, yaklaşık 12 saat boyunca kontrollü bir şekilde kurutabilirsiniz.
Fırında kurutma işlemi tamamlandıktan sonra incirlerin üzerine bir tatlı kaşığı nişasta serpin ve iyice karıştırın. Son olarak, kapalı ve hava almayan bir yerde saklayın.

Kuruttuğunuz incirleri iki hafta içerisinde tüketmeyi planlıyorsanız, kapalı ve güneş ışığı almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Kış aylarında saklamak isterseniz, ağızı kapalı bir poşet ya da kavanozda, buzdolabında hava almadan muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde, incirleriniz tazeliğini koruyarak bir yıl boyunca bozulmadan kalabilir. Şu ek tüyolara da dikkat etmenizde fayda var:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı