Yenidoğan skandalı Anadolu’ya sıçrıyor

Niğde, Sakarya, Kocaeli, Antalya’da ihbar ve şikâyetler yağıyor…

GÜNDEM 21.10.2024, 07:35
Yenidoğan skandalı Anadolu’ya sıçrıyor
İstanbul’da patlak veren “yenidoğan çetesi” skandalının ardından Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı ve SGK’dan haksız kazanç sağlandığı, bu bebekler arasında şüpheli şekilde ölenlerin olduğu ortaya çıktı.
Tüm ülkede özel hastanelerde bebeğini kaybeden ancak yaptıkları şikâyetlere ve ihbarlarına yanıt alamayan acılı aileler, “İstanbul’da ortaya çıkan çeteye benzer çeteler nedeniyle bebeklerini kaybetmiş olmak”tan endişe ediyor.

Kocaeli’nde yaşayan İbrahim Altan’ın eşi 23 Nisan’da Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde erken doğum yaptı. 32 haftalık iken doğan bebek Zümranur Altan, burada yemek borusundan ameliyat oldu. Ancak burun delikleri kapalı olduğu için bir ameliyat daha olması gerekti ve 112 aracılığıyla İstanbul’da bulunan Özel F. Hastanesi’ne sevk edildi. “Son olarak kızımı bir kez daha ameliyat etmek istediler. Bu ameliyatı SGK karşılıyordu. Ben karşı çıktım. Sonraki süreçte de kızım vefat etti. Sorumlular yargılansın” dedi.

Antalya’da bulunan Özel M.P. Hastanesi’nde 20 Eylül 2017’de Sancak Serik’in eşi Suna Serik, 33 haftalık iken     sezaryen doğum yaptı. Yaşadıklarını anlatan baba Sancak Serik, şunları söyledi: “Doktor M.G. yanımıza gelerek çocuğumuzun alt kata (yenidoğan yoğun bakım ünitesi) alınacağını söyledi. Oysa bebeğimizin, doğduğunda sağlıklı olduğu bize söylendi. Ancak epikriz raporunda bebeğimizin doğduğu andan itibaren entübe edildiği, yoğun bakımda kaldığı yazılmış. Çocuğum makineye hiçbir zaman bağlanmadı. Bir anda aranarak bana çocuğumun öldüğü söylendi.”

Niğde’de doğum yapan Reyhan Öcal da bebeğinin ölümünün şüpheli olduğu iddiasında bulundu. Öcal, bebeğinin kuvözde yatması gerektiğini ancak nefes almasında sıkıntı olduğunu söylediklerini ifade etti. Öcal, “15 gün bebeğim kuvözde yattı. 16’ncı günde bir anda doktor M.F.Ş. ‘Bebeğinizde patolojik bir sarılık oldu ve karaciğeri ile böbrekleri iflas edebilir’ dedi. 17’nci günde de bebeğimin hayatını kaybettiğini söylediler. 4 Haziran’da bebeğim öldü” diye konuştu.
Aynı doktor hakkında 2023 yılında Özel G.Y. Hastanesi’nde doğan Oturak ailesinin bebeğinin ölümüne dair şikâyet yapıldı. 18 Haziran 2023’te doğan Ediz Yekta Oturak isimli bebek, aynı hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü sırada ailenin iddiasına göre uygulanan yanlış ilaç tedavileri, aşırı dozda potasyum yüklemesi ve yetersiz bakım yüzünden 29 Ağustos’ta 72 günlükken vefat etti.

“Yenidoğan çetesi” yüzünden bebeği engelli olan Erol çiftinin, “yenidoğan çetesi” iddianamesinde adı geçen TRG Hospitalist Hastanesi ve Doktor Mehmet Gürül hakkında mayıs ayında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Ekim 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:02
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı