Yoğurda birkaç damla sıkmak yeterli, tüm organları temizliyor

Probiyotikler bakımından zengin olan yoğurdun limon ile birlikte tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıktı. İşte yoğurt- limon karışımının faydalarına ilişkin ayrıntılar…

SAĞLIK 01.07.2024, 11:35
Yoğurda birkaç damla sıkmak yeterli, tüm organları temizliyor
Beslenme alışkınlıkları ile genel sağlık tablosu arasında pozitif bir ilişkinin olduğu bilinir. Bu neden ile sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyenlerin beslenme düzenlerine ve alışkanlıklarına önem vermeleri gerektiğini belirten uzmanlar, mümkünse en doğal ürünlerin tercih edilmeleri gerektiğini vurgularlar.
Doğanın bizlere sunduğu birçok mucizevi içerik bulunur. Otlar, meyveler ve sebzeler, doğru ve dozunda tüketilmeleri halinde genel sağlık tablosunun iyileşmesine destek olur.
Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen bir diğer konu da bağırsaklar ile ilgilidir. Bağırsakların vücudun ikinci beyni olduğunu ve bu neden ile de sağlıklı yaşam noktasında ciddi bir göreve sahip olduklarını belirten uzmanlar, küçük- büyük fark etmeksizin herkesin probiyotikler bakımından zengin olan besinler ile beslenmeleri gerektiğini ifade ederler. Özellikle yoğurt tüketiminin insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar, son olarak yoğurdun limon ile birlikte tüketilmesi halinde vücutta yaşanacak olan değişikliklere dikkat çekti.

Genel olarak ayrı ayrı tüketilen ve vücut açısından ayrı ayrı faydaları bulunan yoğurt ve limon, uzmanların tavsiyelerine konu oldu. Yoğurdun içerisine sıkılan birkaç damla limon ile genel sağlık tablosunda ciddi farklılıkların gözlenebileceğini belirten uzmanlar, ayrıntıları aktardı.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre yoğurt- limon karışımı bağışıklığı güçlendiriyor ve bağırsak sağlığını destekliyor. Gün aşırı olacak şekilde tüketilmeye müsait olan bu karışım, bazı sağlık sorunlarının giderilmesine de yardımcı oluyor.

Yoğurda birkaç damla limon suyu eklenir ve bu karışım düzenli olarak tüketilirse metabolizma hızı artıyor. Yanı sıra kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi sorunların da kısa süre içerisinde önüne geçiliyor.
Yoğurt- limon suyu karışımı ayrıca vücudun içten temizlenmesine, organlarda biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

Yoğurt- limon suyu karışımının bir kür olarak ve belirli dönemlerde uygulanabileceğini belirten uzmanlar, bu karışım ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Karışımın alerji etkisi oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu neden ile hassas bünyelerin bu karışımı doktorlarına danışmadan tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı