Yoğurt hemen ekşiyorsa dikkat! Bu püf noktalar aylarca tazecik tutuyor…

Evde yapılan yoğurt hemen ekşiyse bazı püf noktaları bilmiyorsunuz demektir. Peki yoğurdun ekşimesi nasıl engellenir, yoğurt nasıl saklanır? İşte yoğurdu saklama koşulları ve ekşimesini engelleyecek bazı püf noktaları…

GÜNDEM 08.09.2024, 16:10
 Yoğurt hemen ekşiyorsa dikkat! Bu püf noktalar aylarca tazecik tutuyor…
Tüketimi oldukça faydalı ve sağlıklı olan yoğurt, içerdiği kalsiyum ile kemik ve kas sağlığını destekliyor. Bu yüzden uzmanların her yaşta tüketmeyi önerdiği yoğurdu sağlıklı bir şekilde tüketmenin yolu evde yapmaktan geçiyor. Şimdilerde makinesi bile olan yoğurt, geçmişe göre çok daha kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ancak doğru püf noktalar bilinmediğinde yapılan yoğurt hemen ekşime ile karşı karşıya kaldığı için israf olabiliyor. Oysaki bazı püf noktalar yoğurdu uzunca süre tazecik tutuyor. Peki yoğurdun ekşimesi nasıl engellenir, yoğurt nasıl saklanır? İşte yoğurdu saklama koşulları ve ekşimesini engelleyecek bazı püf noktaları…

İşin uzmanlarına göre, yoğurdun ekşimesinin temel sebeplerinden biri hiç tartışmasız yoğurdun fermente olmasını sağlayan canlı bakteri kültürleri. Bu bakteriler yoğurdun özgün bir tada sahip olması için gerekli olmakla birlikte, aynı zamanda yoğurda kıvam da veriyor. Ancak doğru saklanmayan yoğurt içerisinde bu bakteriler kontrolsüz bir şekilde çoğaldığı için yoğurda kıvam ya da tat vermek yerine yoğurdu ekşitebiliyor. Bu nedenle yoğurdun ekşimemesi için saklama koşullarını bilmek gerekiyor.

Uzmanlara göre bakterilerin çoğalmasını engelleyerek, yoğurdun hemen ekşimesine engel olunabiliyor. Bunun için de yoğurdu dış etkenlerden koruyacak bir kap içerisinde saklamak, saklama koşullarının temelini oluşturuyor. Buna ek olarak, yoğurdun soğuk sevdiğini hatırlatan uzman isimler, yoğurdun buzdolabında saklanmasının şart olduğunu söylüyor. Hatta uzunca süre boyunca yoğurdu tazecik yemek istiyorsanız, saklama derecesinin 4 derece altında olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Gelelim işin hilesine… İşin uzmanlarına göre, yoğurdun bozulmasını ve ekşimesini önlemek için biraz limon suyundan destek alabilirsiniz. Ancak bu limon suyunun taze sıkılmış olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, sıkılan limonun suyunun yoğurdun pH dengesini düzenleyerek ekşime sürecini yavaşlattığını belirtiyor. Bu da daha uzun süre tazecik yoğurt yiyebilmek anlamına geliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı