Yok böyle bir sos, mantar dokunuşu ile et yemeğiniz damak çatlatacak

Eti kavurup sofraya koymaktan çok daha farklı bir şeyler yapmak isteyenler buraya! Mantar soslu dana eti tarifimiz davet sofralarınızı şenlendirecek. İşte tarifimizin ayrıntıları…

AİLE 02.07.2024, 04:35
Yok böyle bir sos, mantar dokunuşu ile et yemeğiniz damak çatlatacak
Klasik kavurma tariflerinden sıkılanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, enfes soslu bir dana eti tarifine yer verdik.
Hazırlık aşaması 10 dakika kadar süren, lezzetli mi lezzetli mantar soslu dana eti tarifimiz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki, mantar soslu dana eti nasıl yapılır? İşte tarife dair merak edilenler…
Mantar soslu dana eti tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
Mantar soslu dana eti tarifinin yapımına etleri kavurarak başlayın. Uygun bir tavada sularını salıp çekene kadar kavurduğunuz dana etlerinin üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
Kavrulan etlerin üzerlerine yarım ay şeklinde, ince ince doğramış olduğunuz kuru soğanları ekleyin ve bu aşamada ocağın altını kısmayı unutmayın. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı da tavaya ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Mantarları ince ince doğrayın ve tavada, diğer malzemeler ile birlikte kavurun. Sonrasında sosun yapımına geçin. Sos için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştırın ve etin bulunduğu tavaya ilave edin.
Sos kaynamaya başlayınca tavanın kapağını kapatın ve yemeğinizi, tüm malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen yemeğinizi servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!
Tadına doyamayacağınız mantar soslu dana eti tarifimiz 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı