“Yönetilmiyoruz, savruluyoruz”

Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından Düzce’nin Akçakoca ilçesinde gerçekleştirilen “Yaz Kampı” sona erdi. Kampın sonunda bir açıklamada bulunan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, iktidarın izlediği politikalara dikkat çekerek, “Yönetilmiyoruz. Savruluyoruz. Bugün maalesef hükümetimiz göz boyamaya, suni gündemlerle milletimizi oyalamaya çalışıyor” dedi.

SİYASET 10.09.2024, 07:00
“Yönetilmiyoruz, savruluyoruz”
ANKARA / Saadet Partisi Gençlik Kolları tarafından Düzce’nin Akçakoca ilçesinde gerçekleştiren “Yaz Kampı” sona erdi. Kampın sonunda bir yazılı açıklama gerçekleştiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, Türkiye’de birçok sorunun var olduğuna dikkat çekerken, iktidarın ise sadece göz boyama çabasında olduğunu kaydetti. Çağrıcı, gençlik olarak Saadet Partisi’nin çalışmalarının topluma anlatılmasının önemli olduğunu ifade etti.

İktidarın izlediği yola dikkat çeken Çağrıcı, ülke olarak zor günlerden geçildiğini belirterek, “Zor günlerden geçiyoruz. Ancak bu zamanın ruhunda mahzun olmak varsa da ümitsiz olmak yoktur. Evet yönetilmiyoruz. Savruluyoruz. Bugün maalesef hükümetimiz göz boyamaya, suni gündemlerle milletimizi oyalamaya çalışıyor” dedi.

İktidarın birçok alanda reform girişimine rağmen uygulamada birçok sorun olduğunu ifade eden Çağrıcı, her alanda sorunların olduğunu kaydederek, “Tarım ve hayvancılığı 31 maddelik ilerleme raporunun sadece bir maddesine riayet ederek kota ve tedarik kıskacında yok ettiler. Memleketin her tarafından çiftçilerimizin mahsullerini döktüğü görüntüler paylaşılıyor. Diğer taraftan Anadolu coğrafyasını terk edip kente göç etmek zorunda kalan insanımız hem konut hem de istihdam açısından sefil bir yaşama zorlandı. Sağlık reformu adı altında yeni kadro açılmaksızın ve yeni ekipman alınmaksızın yeni binalar dikerek inşaat sektörünü, dolayısıyla yandaş müteahhitleri ihya ettiler. Turizm politikası, orman yakmaya endekslenmiş bir sabotaj silsilesinden ibaret. İmar affını önce bir yenilik sonrasında ise asrın felaketi olarak geri getirdiler. Adalet; bir siyasi partinin adında kalmış, hukukun üstünlüğü yerini üstünlerin hukukuna bırakmış durumda. Milletimizin her bir ferdi cezasızlık algısını iliklerine kadar hissediyor; adalet ağır aksak dahi ilerleyemiyor. Nereden tutsak elimizde kalıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın gelirinin artmadığına dikkat çeken Çağrıcı, giderlerin ise artmaya devam ettiğini belirtti. Çağrıcı, “Ülkemizdeki gelir adaletsizliği her geçen gün artıyor. Bir rapora göre 2023 yılında Türkiye’deki ultra zengin sayısı yüzde 9,7 artış göstermiş durumda. Özellikle son 5 yılda orta direk olarak adlandırılan orta gelir grubu eridi. Milyoner sayısı sadece 3 yılda 4’e katlandı. Bugün ülkemiz maalesef üretenlerin, çiftçilerin, katma değer sağlayanların değil; faizcilerin inşaatçıların bankaların vergi rekortmeni oldukları bir ülke haline geldi” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin açıklandığını hatırlatan Çağrıcı, listede öne çıkanların bankalar olduğunu kaydederek, “Listenin ilk sekizinin tamamı banka olduğu bir tabloda sormak istiyorum Bankaların vergi rekortmeni olduğu bir ülkede memleketinin nimetlerinden faydalanabilir mi? Elbette ki hayır. Paradan para kazananların tepeye oturduğu bir ülkede gençler, üretenler, sanayiciler, çiftçiler neden girişimde bulunsun. Bu gidişata itirazımız var. Buna isyanımız var. Ve bu itirazımızı ve isyanımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Evet, sömürülüyoruz” dedi.

Sonraki seçimde Saadet Partisi’ni iktidara getirmek için çalışacaklarını ifade eden Çağrıcı, gençlerimizi sömüren çarpık düzeni değiştireceklerinin altını çizdi. Çağrıcı, “Ekonomide, sosyal hayatta, sağlıkta hukuk sistemimizde kendi kalkınmasını gerçekleştirecek tam bağımsız güçlü bir Türkiye için çalışacağız. Ahlak ve maneviyat temelli; ahlaki ve manevi değerleri önceleyen kalkınmayı sağlayacağız, yapboz tahtasına çevrilen eğitim sistemimizin ıslahı için gayret göstereceğiz. Topraklarımızı üretime açacağız. Çiftçilerimizi bankaların esaretinden mutlaka kurtaracağız. Bilim ve teknoloji yatırımlarıyla gerekli kaynakları sağlayacağız ve ülkemizi uydu bir ülke değil, lider bir ülke konumuna getireceğiz. Her yıl sadece faize harcanan milyarlarca liralık parayı gençlerimize istihdam için aktaracağız. Bu ülkenin gençlerine, kardeşlerimize yabancı ülkelerde yaşama ve başka ülkelerin vatandaşı hayali kurduran genç arkadaşlarımızı gelecek kaygısıyla baş başa bırakarak umutlarını ve enerjilerini sömüren karanlık düzeni mutlaka değiştireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı