Yozgat'ta vişne hasadı heyecanı başladı: Bu yıl 1 tona yakın hasat bekleniyor!

Yozgat'ta kiraz hasadının ardından heyecanla beklenen vişne hasadına da başlandı. Bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu'nda bir ton vişne hasadı bekleniyor.

EKONOMİ 02.07.2024, 15:05
Yozgat'ta vişne hasadı heyecanı başladı: Bu yıl 1 tona yakın hasat bekleniyor!
Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu'nda vişne hasadı başladı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, uygulama ve araştırma alanlarında yürüttüğü çalışmalarla bölge tarımına önemli katkılar sağlıyor. Fakülte bünyesinde bulunan 4 farklı bölgede kurulan yaklaşık 3 bin dönümlük uygulama bahçeleri, tarla bitkileri, sebze, meyve ve süs bitkileri için adeta açık laboratuvar görevi görüyor. Öğrenciler ayrıca uygulama ve araştırma merkezlerinde teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim de alarak mesleğe hazırlanıyorlar.
Yozgat ekolojisinin meyveciliğe çok uygun olduğunu, bölgeye uygun çeşitleri belirlemeye çalıştıklarını dile getiren Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysen Koç, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
Bu yıl kirazdan yaklaşık 1 tona yakın satışımız olurken, vişne de de yine 1 tona yakın hasat beklediklerini aktaran Doç. Dr. Koç ise şunları söyledi:
“Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda çalışmalarımızı bu 110 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize teorik bilgilerin yanı sıra burada uygulamalı eğitimler veriyoruz. Burada farklı türlerimiz var, Yozgat ekolojisine uyum gösterenler üzerinde fazlaca çeşit deneyerek en iyiyi ortaya koymaya çalışıyoruz.” 
“Bahçemizde 8 çeşit kirazımız var ve bayram öncesi hasadımıza başlayıp sona erdirdik. 2017 yılında aşıladığımız Kütahya vişnemizin şu an hasat dönemindeyiz. Bunun devamında armut ve elma hasadımız da başlayacak. Burada yapılan çalışmalar neticesinde öne çıkan ürünleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü vasıtasıyla üreticilerle paylaşarak yayımını yapmaya çalışıyoruz. Hasat edilen meyvelerimiz tarımsam araştırma uygulama merkezinde döner sermaye üzerinden satış ofisimizde vatandaşlarımıza ve akademisyenlerimize sunuyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı