Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Vize krizinde gözler son toplantıda

Yurt dışına çıkmak isteyen ve vize sorunu yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yapılacak toplantıda ticaret ve vize sorunları görüşülecek.

GÜNDEM 08.07.2024, 09:30
3
Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Vize krizinde gözler son toplantıda
Türkiye'de milyonlarca vatandaş AB ülkelerine giriş yapabilmek için vize başvuru yapmasına rağmen vize alamıyor. Son dönemde yaşanan göç krizi ve mülteci sorunu nedeniyle AB ülkeleri bu konu hakkında vize başvurularının çoğunu reddediyor.  Bu konuyla alakalı kritik haber geldi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye ile AB arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu'nun ilk toplantısı bugün Brüksel'de gerçekleştirilecek.
Resmi heyetler ile özel sektör temsilcilerinin de katılacağı toplantılara Bakan Ömer Bolat ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis başkanlık edecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrası toplantı detayları belli oldu. Yapılacak olan  görüşmede konular arasında, karşılıklı ticaretin artırılması, Gümrük Birliği'nin genişletilmesi müzakerelerinin başlatılması arayışı, yeşil dönüşüme uyum çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına AB ülkelerinin uyguladığı vize zorunluluğundan kaynaklanan sıkıntıların aşılması ve kara nakliye sektörü için ülke kotalarının yetersizliği gibi başlıklar yer alıyor.
Gerçekleştirilecek toplantı sonrasında Bakan Bolat ve Dombrovskis'in ortak basın açıklaması yapması planlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı