Son Dakika

“Zamları kabul etmiyoruz”

Tüketici Hakları Derneği, yapılan son zamlar ile ilgili olarak bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, tüketicilerin sırtına binen yüke dikkat çekilirken, dolaylı vergiler, artan fiyatlar ile geçimin daha da zorlaştığına vurgu yapıldı.

EKONOMİ 06.07.2024, 04:35
2
“Zamları kabul etmiyoruz”
Tüketici Hakları Derneği, son günlerde art arda gelen zamlar ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerin sırtındaki vergi yüküne ek olarak sürekli yapılan zamlarla birlikte vatandaşların yaşayamaz hale geldiğini ifade ederek, “Tüketiciler açlığa ve yokluğa mahkum edilmiştir, zamları kabul etmiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
Türkiye’de ki vergi sisteminin adaletsiz olduğuna dikkat çekilen açıklamada, zorunlu olarak ödenen vergilerin ülke bütçesinin yüzde 65-70 civarında olduğunu ifade edilerek, “Tüketicilerin üzerine yıkılan bu yük yetmiyormuş gibi, sürekli yapılan zamlarla yaşayamaz hale geldik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin elektriğe yaptığı yüzde 38 zamla nefes alamaz duruma düştük. Bu zam kararıyla, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan işçinin, memurun, emeklinin ve sabit gelirli tüketicilerin sağlıklı ve yeterli beslenme imkanını ortadan kalkmıştır. Tüketiciler açlığa ve yokluğa mahkum edilmiştir, zamları kabul etmiyoruz. İktidarın görevi; Halkına insan onuruna yaraşır bir yaşam imkanı sunmak, yaşam standardını yükseltmek için politikalar geliştirmektir. Ekonomik istikrarı sağlamak, fahiş zamları durdurmak ve alternatif çözümler üretmek iktidarın görevidir. Bu konuda gerekli adımları atmanızı ve elektriğe getirilen zammın iptal etmenizi talep ediyoruz.” denildi.

Yapılan zamların işletmelerin maliyetlerini arttırdığını belirtilirken, maliyetlerin artması ile ürünlerin fiyatlarına yansıtılan zam yapılmasının kolaycılık olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada işletmelere seslenilerek, “Sadece kendi çıkarınızı ve kazancınızı düşünüyorsunuz bu durumu kabul etmiyoruz. Bu ülkede birlikte yaşam buluyorsak sizler de elinizi taşın altına koymak durumundasınız. Sizlerden beklentimiz zamların asıl nedenlerine birlikte karşı çıkmaktır. Üyelerinizin ve tüketicilerin çıkarlarını korumak daha yaşanılır bir Türkiye için aktif rol almamızı bekliyoruz. Fırsatçı işletmelere ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı gerekli adımları atmanızı istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin çıkarlarını gözeten, adil ve sürdürülebilir bir enerji politikasının oluşturulması için, sizlerle iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı