Zeytin kurarken 1 çay bardağı kadar ekleyin, tam 1 yıl erime ne gözünüz görmesin!

Zeytin kurduktan sonra en sık karşılaşılan problemlerden biri olan erime, zeytinin israf olmasına neden olabiliyor. Ancak bunun bir çözümü var. Peki zeytinin erimemesi için ne yapmalı? İşte formülü…

AİLE 27.07.2024, 03:35
Zeytin kurarken 1 çay bardağı kadar ekleyin, tam 1 yıl erime ne gözünüz görmesin!
Özellikle gıdaların ucuzlamaya başladığı yaz aylarında başlayan kış hazırlıkları, salça yapımından reçel yapımına kadar birçok kışlığın yapıldığı aylar oluyor. Genellikle yaz sonuna doğru artan hareketlilik, sonbaharın ilk aylarında da mutfağınızı meşgul ediyor. Kışlıklar arasında bulunan lezzetlerden biri olan zeytin de bu aylarda kuruluyor. Zeytini 1 yıl boyunca hiç erimeden tüketmek ise pek mümkün olmuyor.
Hem lezzetli hem de sağlıklı bir zeytin tüketmek isteyenler, genellikle katkı maddeleri içeren zeytinlerden uzak durarak, zeytinlerini evde kendisi kuruyor. Ancak evde kurulan zeytinin en büyük problemi herhangi bir katkı maddesi içermediği için çabucak erimesi oluyor. Bu da zeytinin israf olmasına neden olurken, kışın ortasında zeytinsiz kalmanıza da sebebiyet verebiliyor. Oysa bu erimenin önüne geçecek bir çözüm yolu bulunuyor. Peki zeytinin erimemesi için ne yapılmalı? İşte formülü…


Eğer yazdan kurduğunuz zeytinin bir sonraki yaza kadar sofranızda yer almasını ve erimeden dayanmasını istiyorsanız ilk yapmanız gereken şeyin zeytin seçimi aşamasında dikkatli olmak olduğunu söyleyebiliriz. Yeşil ya da siyah olması fark etmeksizin zeytin alırken taze ama daha sert olan zeytinlere yönelirsiniz, erimenin önüne geçmek için ilk adımı atmış olursunuz.

Alakasız gelebilir, ancak yıkama işlemi zeytin kurmanın en önemli detaylarından birini oluşturuyor. Bu nedenle zeytinleri doğru bir şekilde kışa hazırlamak için zeytinleri nasıl yıkadığınıza dikkat etmelisiniz. İlk olarak zeytinleri büyük bir kabın içine alın ve güzelce yıkayın. Yıkadığınız zeytinlerin arasında çürük, bozulmuş ya da lekeli olanları bu aşamada ayıklamazsanız, zeytininiz tahmin ettiğinizden daha hızlı erir ve bozulur.

Gelelim erimeyen zeytin kurmanın sırrına… Bu işin uzmanları, zeytini eritmemek için kaya tuzu kullanıyor. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kaya tuzu, zeytini de uzunca süre koruyor. Ancak kaya tuzunun oranı zeytini korumak için oldukça önemli. Bu nedenle uzun süre kurduğunuz zeytinleri tüketmek istiyorsanız 5 kilogram zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu eklemeniz gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı